Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: legnagyobb arányú idegenbeli sikerét aratta ebben a szezonban az RB Leipzig! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának nyitó mérkőzését az osztályozós helyen álló Köln, és a BL indulásért harcban lévő RB Leipzig játszotta.

(Photo by Frederic Scheidemann/Getty Images)

Az első percektől kezdve fölényben futballozott az RB Leipzig, amely igen hamar, az első negyedóra végén meg is szerezte a vezetést. Ekkor egy pár húzásból lejátszott támadás végén Sesko tette a tizenhatosnál Simons elé a labdát, aki 11 méterről a bal alsóba lőtte a labdát, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, három perccel később ugyanis egalizált a Köln! Egy szögletnél Martel tudta megcsúsztatni a labdát a rövidnél, a hosszún pedig Adamyan érkezett őrizetlenül, és közelről a hálóba passzolta a játékszert, 1-1! A folytatásban ismét a Leipzig volt a kezdeményező fél, de a 27. percben Openda találatát les miatt érvénytelenítették, majd a 30. minutumban Sesko vágott kapu fölé egy kipattanó labdát ígéretes helyzetből. A 36. percben Dani Olmo vállalkozott egy távoli lövésre, a próbálkozása viszont kevéssel elkerülte a bal alsót. A 41. percben aztán Raum beadásából Henrichs lőhetett kapura, a védő azonban nem jól találta el a labdát és az egyik védő még menteni tudott a kapu előtt. Az ezt követő szögletből aztán Willi Orbán tudott kapura fejelni, ez a próbálkozás viszont kevéssel a léc fölött szállt el. A 46. percben aztán újabb nagy lehetőség adódott a vendégek előtt, Olmo lövése azonban a jobb kapufát találta el, majd nem sokkal később Simons lőtt kevéssel a léc fölé egy labdát kapásból. Ezzel viszont még nem volt vége, a 48. minutumban Simons adott kiváló labdát Opendának, a támadó azonban közelről nem tudta elpasszolni a kapujából jól kimozduló Schwäbe mellett a labdát, így hiába volt számtalan helyzete a Leipzignek, 1:1-es döntetlennel mehettek a szünetre a csapatok.

 A második játékrész első szakasza kiegyenlített játékot hozott, de a 63. percben ismét megszerezte a vezetést a Leipzig. Ekkor egy szépen lejátszott akció végén Simons tudta kihagyhatatlan helyzetbe hozni Opendát, akinek pár méterről az üresen maradt kapuba kellett passzolnia, 1-2! Pár perc elteltével aztán újabb gólt ünnepelhetett a belga támadó, aki ezúttal Raum beadását 11 méterről a jobb kapufát is érintve a kapuba fejelte, 1-3! A két gyorsan bekapott gól nagyon megfogta a hazaiakat, hiszen a 70. percben megszületett a vendégek 4. gólja. Ekkor egy szöglet után Haidara elé került a labda, aki a tizenhatoson kívülről ballal védhetetlenül kilőtte a bal alsót, 1-4! Ezzel viszont még nem volt vége, a 82. percben ugyanis Henrichs beadására Poulsen érkezett középen, és szépen ellőtte a kapus mellett a labdát, 1-5! Ezt követően már nem született újabb gól, így a Leipzig kiváló második félidei helyzetkihasználásának köszönhetően fölényes győzelmet aratott a Köln otthonában.

Köln – RB Leipzig 1-5 (1-1)
Helyszín:
RheinEnergieStadion Vezette: F. Badstubner
Gólszerzők:
Adamyan (18.) ill. Simons (15.), Openda (63., 67.), Haidara (70.), Poulsen (82.)
Sárga lapok: Finkgrafe (49.), Alidou (66.) ill. Simons (62.), Haidara (72.)
Kiállítás:ill.-

Köln: Schwäbe – Pacarada, Chabot, Kilian, Carstensen – Martel, Huseinbasic (Christensen 80.) – Finkgrafe (Schmitz 88.), Kainz (Selke 73.), Alidou (Downs 73.) – Adamyan (Tigges 80.) Vezetőedző: Timo Schultz

RB Leipzig: Gulácsi – Henrichs (Simakan 83.), Orbán, Lukeba (Bitshiabu 86.), Raum – Haidara (Kampl 83.), Schlager – Olmo, Simons – Sesko (Poulsen 74.), Openda (Baumgartner 74.) Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés összefoglalója:

A 26. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Köln – RB Leipzig 1-5

Szombat:
15:30 Darmstadt – Bayern München (Tv: Aréna 4)
15:30 Heidenheim – B. Mönchengladbach
15:30 Mainz – VfL Bochum
15:30 Union Berlin – Werder Bremen
15:30 Wolfsburg – Augsburg
18:30 Hoffenheim – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Freiburg – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)
17:30 Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore