Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hétgólos mérkőzésen ütötte ki a Bayern München a Darmstadt csapatát idegenben – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának szombati játéknapján a sereghajtó otthonába látogatott a Bayern München.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A 7. percben Joshua Kimmich szerezhetett volna korán vezetést a csapatának, de Marcel Schuhen hárítani tudta a lövését. A 14. percben Harry Kane sem tudta előnyhöz juttatni a bajorokat, lövése elkerülte a hazaiak kapuját. A 16. percben észrevétette magát támadásban a Darmstadt is, azonban Mathias Honsak próbálkozását Neuer hárította. A 28. percben pedig sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak, Mathias Honsak átadását követően Tim Skarke tudott eredményes lenni ziccerből. A hazai öröm azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis a 36. percben Jamal Musiala kitudott egyenlíteni Harry Kane passzát követően. A Bayern München még a szünet előtt megfordítja a mérkőzés állását, a ráadás első percében Harry Kane lőtte meg a 31. gólját a bajnokságban. Egyetlen perccel később egyenlíthetett volna a Darmstadt, de Vilhelmsson lövése a felső lécet találta el.

A második játékrész első komolyabb lehetősége a 64. percben volt, Thomas Müller dobta be a labdát Musialának, aki úgy festett, hogy kisodródik a labdával, ám visszavette, majd a 16-oson belül 4 védő gyűrűjében addig-addig tolta a labdát, míg lövőhelyzetbe nem került és sikerült is a kapuba gurítania a labdát. A 74. percben lezárták a mérkőzést a bajorok, Jamal Musiala vezette rá a védelemre lendületből a labdát, majd egy óriási passzt adott Gnabrynak, aki kifordítva a bal lábát remekül fejezte be az akciót. A 78. percben Musiala kis híján mesterhármast jegyzett, de lövése csak a kapufát találta el. A hosszabbításban meglőtte az ötödiket is a vendég együttes, két cserejátékos hozta össze az újabb találatot, Choupo-Moting passzából Mathys Tel talált be. Az utolsó pillanatokban kozmetikázott az eredményen a Darmstadt, a ráadás 5. percében Vilhelmsson állította be a 2-5-ös végeredményt.

Darmstadt – Bayern München 2-5 (1-2)
Helyszín: Merck-Stadion am Bollenfalltor (Darmstadt), Vezette: T. Reichel
Gólszerzők: T. Skarke (28.), Vilhelmsson (90+5.) ill. Musiala (36., 64.), Kane (45+1.), Gnabry (74.), M. Tel (90+3.)
Sárga lap:ill. Franjic (68.)
Kiállítás:ill.

Darmstadt: Schuben – J. Müller, Klarer (Zimmermann 50.), Isherwood, Holland (Karic 71.) – Kempe, Franjic (Gasula 79.), Justvan, Honsak (Seydel 71.) – Vilhelmsson, Skarke (Polter 79.). Vezetőedző: Torsten Lieberknecht

Bayern: Neuer – Kimmich, De Ligt, Dier, Guerreiro (Davies 71.) – Pavlovic (Laimer 58.), Goretzka – Sané (Tel 70.), T. Müller (Gnabry 71.), Musiala – Kane (Choupo-Moting 82.). Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 26. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Köln – RB Leipzig 1-5

Szombat:
Darmstadt – Bayern München 2-5
Heidenheim – B. Mönchengladbach 1-1
Mainz – VfL Bochum 2-0
Union Berlin – Werder Bremen 2-1
Wolfsburg – Augsburg 1-3
18:30 Hoffenheim – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Freiburg – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)
17:30 Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore