Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U17-es Eb-selejtező: az elsőt legyőzte, de utolsó lett a magyar válogatott

A magyar női U17-es válogatott az elmúlt napokban Horvátországban vett részt a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőin…

A magyar női U17-es válogatott a selejtezőcsoportja utolsó, negyedik helyén végzett egy győzelemmel és két vereséggel, így az Eb-re kvalifikáló Belgium legyőzése ellenére kiesett az A ligából.

A magyar csapat kiválóan kezdte szereplését a horvátországi tornán, ugyanis az első mérkőzésen 2-1-re legyőzte Belgiumot. Ezt követően a házigazda horvátoktól 2-1-re kikapott, majd a zárómérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedett Ausztriától, így rosszabb gólkülönbsége miatt a magyar csapat csak negyedik lett a csoportjában. Miután az utolsó körben Belgium 1-0-ra legyőzte a házigazdát, így végeztek a csoport élén és jutottak ki a korosztályos Európa-bajnokságra.

Tisztában volt mindenki azzal, hogy győzelem esetén kijuthatunk az Eb-re, vereség esetén viszont ki is eshetünk az A ligából, hiszen az első két mérkőzés után mindenki ugyanannyi ponttal rendelkezett. A lehetőséget nem kaptuk, hanem megteremtették a lányok azzal, hogy kétszer is megverték azt a Belgiumot, amely végül Eb-résztvevő lett. Ez a mai egy mindent vagy semmit mérkőzés volt, ugyanúgy mint a másik két csapat mérkőzése. Ezek a találkozók azok, amikből sokat lehet tanulni, és a tapasztalatokat kamatoztatva eljutni egy korosztályos döntőre – nyilatkozta Gajdóczi Tibor szövetségi edző az mlsz.hu oldalnak.

A selejtezőcsoport végeredménye

Az állást biztosítja a Sofascore