Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Puskás Akadémia újra ‘megtréfálta’ a Fradit! – eredmények, tabella

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Ferencváros vasárnap délután a ‘mumusának’ is számító Puskás Akadémiát fogadta a Groupama Arénában.

 

Bármennyire is furcsa kimondani a magyar mezőnyben, de bizony az FTC legutóbbi öt találkozóján (4 bajnoki egy Magyar Kupa meccs – a szerk.), a rendes játékidőt tekintve nyeretlen maradt a felcsútiak ellen.

Nem várt könnyű mérkőzés ezúttal sem a “zöld-fehérekre”, akik bár nagy lendülettel kezdték a találkozót, csak nem tudtak vezetéshez jutni – Köszönhetően annak is, hogy Bogár játékvezető a mérkőzés elején befújt egy büntetőt, amit a VAR visszavont.

A Fradi fölényben játszott, többet birtokolta a labdát, veszélyesebb is volt ellenfelénél, de hiba lenne azt mondani, hogy a Puskás Akadémia ‘nem volt meccsben’ – Mert bizony is benne volt, sőt!

A második félidő alig hogy elkezdődött, Lamin Colley, Henry Wingo komoly védelmi hibáját kihasználva húsz másodperc elteltével megszerezte a vezetést a vendégeknek!

A bekapott gól kezdetben megfogta a Fradit, ugyanakkor ahogy telt az idő, próbált egyre nagyobb erőket mozgósítani az egyenlítés érdekében a bajnok, amely végül a 78. percben sikerült Marquinhos közeli gólja után.

Ekkor úgy tűnt, hogy fordulhat a Fradi szerencséje, hiszen bőven maradt ideje Dejan Sztankovics csapatának a fordításra, az újabb gólhoz mégis az ekkor már inkább a védekezésre berendezkedő Puskás járt, Nagy Zsolt megpattanó lövésével, ami a kapufán csattant.

A Puskás Akadémia végül újra megtréfálta a Fradit, amelynek előnye ezzel a döntetlennel is nőtt, két pontra a második Paks előtt.

 

Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Groupama Aréna, Vezette: Bogár Gergő
Gólszerzők: Marquinhos (78.) illetve Colley (46.)
Sárga lap: Botka (30.), Loncsar (45+4.), Varga B., Abu Fani (78.) illetve Colley (28.), Nagy Zs. (45+4.), Maceiras (88.), Brandon (90+5.)
Piros lap:

Ferencváros: Dibusz – Botka (Makreckis, 46.), Wingo (Sevikyan, 76.), Cissé, Csivics – Loncsar (Ben Romdhane, 63.), Maiga – Zachariassen (Kodro, 46.), Abu Fani, Marquinhos – Varga B. Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Puskás Akadémia: Pécsi – Nagy Zs., Stronati, Golla, Maceiras – Szolnoki, Plsek (Soisalo 90+4.) – Slagveer (Brandon, 71.), Levi (Favorov, 71.), Komáromi (Batik, 85) – Colley (Nissila, 86.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

 

Korábban:

Debreceni VSC – Zalaegerszeg 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Ojediran (4.), Vajda B. (25.), Dzsudzsák (33.), Bárány (38. és 71.) illetve Németh D. (48.)

Az előjelek alapján nem várt különbségű, kiütéses győzelmet aratott a DVSC az ellen a Zalaegerszeg ellen, amely legutóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt (2 győzelem és 1 döntetlen – a szerk.), ugyanakkor azt megelőzően öt bajnokin 13 pontot is szerzett az új évben. A debreceniek borítva mindenféle jóslatot, már az első félidőben kiütötték ellenfelüket, amely ugyan szépített a szünet után, de a DVSC is betalált, kialakítva a kiütéses végeredményt.

 

A 25. forduló teljes programja:

Szombat:
Újpest – Mezőkövesd 2-2
Diósgyőri VTK – Paks 2-1
Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-1

Vasárnap:

DVSC – Zalaegerszeg 5-1

FTC – Puskás Akadémia 0-1

17:30 MTK – Kisvárda (Tv: Duna Wolrd/M4 Sport+)

 

Az OTP Bank Liga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore