Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros távozója még bízik az Eb-szereplésben

A Ferencvárostól télen a lengyel Raków Czestochowához kerülő fiatal középpályás a felnőtt helyett ezúttal az U21-es válogatottba kapott meghívót…

(Photo by Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A fiatal magyar középpályás, Baráth Péter az M4 Sportnak adott interjúban beszélt a tapasztalatairól:

“Egész tanulságos két hónap van mögöttem, sok minden leforgott ez idő alatt. De sikerült könnyen beilleszkednem, felvettem a csapat és a lengyel liga ritmusát, jól érzem magam kint. Nyilván azért dolgozom kint, hogy a játéklehetőséget is megkapjam. Volt egy kisebb sérülésem is, de szerencsére ez már a múlté.”

“A lengyel bajnokság fizikailag erősebb, mint a magyar, gondolok itt a futásmennyiségre, párharcokra. Rengeteg taktikai elem van, viszont technikailag az NB I van magasabb szinten. Nagy az iram, a csapatok szeretnek presszingelni, nyomás alatt pedig nyilván nehezebb játszani. Szerencsére a csapatnál külön foglalkoznak velem, minden edzést felvesznek, elemzik, a tréningek végén egyéni képzések vannak, minden a fejlődésemet szolgálja” – mondta a kinti körülményekről Baráth.

A 22 éves játékos kihangsúlyozta, ősszel nem játszott sokat a Ferencvárosban, s azért is döntött a váltás mellett, hogy a nyári Európa-bajnokságon kerettag lehessen. Jelenleg viszont az U21-es válogatottal készül, amelynek élén nemrég váltás történt: Gera Zoltán helyét Szélesi Zoltán vette át szövetségi edzőként.

“Meglepett minket a váltás, nem hallottunk előzményekről ezzel kapcsolatban. Köszönettel tartozunk Gera Zoli bának, nagyon sok munkát fektetett a csapatba. Hirtelen jött az egész, de ugyanúgy szeretnénk eredményesek lenni. Apróbb változások biztosan lesznek, nem feltétlenül játékrendszerben, inkább Szélesi Zoli bá’ alapszabályokat fektetett le. Nem kell nagy dolgokra gondolni, inkább általánosságban: ne legyenek késések, adjuk meg a tiszteletet egymásnak” – árulta el Baráth.

Az U21-es válogatott csapatkapitánya kihangsúlyozta, a csapat magja adott, s fiatal koruk ellenére már többen nagy tapasztalattal rendelkeznek. Szerinte még a védekezésben, letámadásban és a helyzetkihasználásban kellene fejlődniük.

“Ahogy mondtam, célom az A-válogatott, de az, hogy most az U21-hez kaptam meghívót, nem jelenti azt, hogy oda később ne tudnék menni, hiszen a szövetségi kapitány teljesen nyitott az új, fiatal játékosokra. Az ajtó nyitva áll” – szögezte le elszántan.