Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Ami a császáré, azt adjuk is meg neki…”

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Törökország ellen a legutóbbi felkészülési meccsén a Puskás Arénában…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedetten értékelte csapata teljesítményét a mérkőzés után:

“Ha nem tévedek, ez volt a hatvanadik mérkőzésem a válogatott kispadján. Ez számomra elismerés. Mélypontról kezdtük, de látjuk, hol tartunk most. Elmondtam a srácoknak, legyenek rá büszkék, hogy egy ilyen találkozón, egy felkészülési meccsen is telt házas a Puskás Aréna.”

“Dárdai Márton teljesítményét ki kell emelnünk, mert nem volt sok ideje összerázódni a többiekkel, de a mai meccsen máris beállt a második félidőben. Változtatnunk kellett a védelem tengelyén, ez nem volt egyszerű, de ő megoldotta, amit kértem tőle. Ami Schäfert illeti: régóta ismerem, tudom, mire képes, nagyon jó meccset játszott, de számítottunk erre. Reméljük, a jövőben elkerülik a sérülések” – emelte ki néhány játékosa teljesítményét.

Az olasz szakember a magyar válogatott két kapusának helyzetéről is szót ejtett: “Gulácsi egészen kiválóan védett, de ez egyáltalán nem lepett meg. Ő az RB Leipzig kapusa, nem lehet vitatni egy ilyen kvalitású kapust. Ami a császáré, azt adjuk is meg neki… Dibusz érdemeit sem lehet elvitatni, ősszel végig ő védett, de most visszatért Gulácsi a kapuba, és a tőle megszokott jó teljesítményt nyújtotta.”

“Vincenzo Montella labdarúgóként, emberként és szakemberként is kivételes. A török válogatott élén ez még csak az ötödik meccse volt, de látjuk a munkájának nyomát. Jó kerete van, intenzív, presszingre épülő játékot játszanak, sok potenciál van bennük” – tette hozzá a törökökről.

“Ami a meccsen történeteken illeti, próbáltuk lelassítani a törökök presszingjét, nem szerettük volna, hogy legyen lehetőségük kontrázni, mert abban erősek. Ma este a három támadónk közül senki nem játszotta a legjobb meccsét, sok volt a pontatlanság, nem sikerült kihasználni a lehetőséginket, amik a támadóharmadban adódtak. Szoboszlai Dominik ezen a mérkőzésen sokszor lépett vissza a védelembe, ez nem volt véletlen. Ő a legtehetségesebb játékosunk, ő megy hátra irányítani. Át tudta lőni a törökök letámadását, képes ezekre az ötven-hatvan méteres labdákra, ezt így terveztük” – árulta el a találkozóról.

A magyar válogatott kedd este 19 órától Koszovó ellen játszik újabb felkészülési mérkőzést hazai környezetben.