Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Márton egyedül hozta meg a döntést a válogatottságról

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Törökország ellen a legutóbbi felkészülési meccsén a Puskás Arénában, kedden pedig újabb hazai mérkőzést játszik…

A Hertha BSC németországi születésű hátvédje, Dárdai Márton a törökök elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára először a magyar válogatottban, az M4 Sportnak pedig elárulta, hogy egyedül hozta meg a döntést arról, hogy melyik válogatott mezét viselje.

A 22 éves labdarúgó, a Herthát irányító korábbi válogatott szövetségi kapitány, Dárdai Pál fia elmondta, a klubjában a középpályán és a védelemben is többször játszott már, ő azonban leginkább hátul szeret lenni, akkor ugyanis “előtte van a mérkőzés” és kihozhatja a labdát. Saját bevallása szerint a meccs előtt kicsit izgult, de amikor végül pályára lépett, már minden rendben volt. Mint mondta, a Németországban légióskodó játékostársakkal már ismerték egymást.

Dárdai Márton a 23-as mezben lépett pályára pénteken, erről azt mondta, különösebb jelentősége nincs, ugyanakkor bátyja, Dárdai Palkó is ezzel a számmal mutatkozott be a nemzeti csapatban, és az NBA-legenda Michael Jordan miatt is kedveli a 23-ast.

A nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatban Dárdai – aki korábban az utánpótlás-válogatottban többekkel együtt játszott a házigazda, csoportrivális németeknél – megjegyezte, mérkőzésről mérkőzésre kell majd haladni, és nagyon bízik benne, hogy a gárda továbbjut a csoportjából.

Marco Rossi tanítványai immár 13 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar válogatott kedd este 19 órától Koszovó ellen játszik újabb felkészülési mérkőzést hazai környezetben.