Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paks: “Fontos volt, hogy nyerjünk végre”

A Paks 2-1-es győzelmet aratott a Kisvárda ellen a MOL Magyar Kupa kedd esti elődöntőjében, ezzel elsőként jutott be az idei kupadöntőbe…

A Paks vezetőedzője, Bognár György szerint csapata kilábalt a hullámvölgyből, miután az elmúlt időszak gyengébb bajnoki eredményei után bejutott a Magyar Kupa döntőjébe:

“Kezdeményezőbbek voltunk, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Jól ugyan nem játszottunk, de jobbak voltunk, mint az ellenfél. Fontos volt, hogy nyerjünk végre, mert egy sikertelen hónap van mögöttünk. Dolgoztak rendesen a játékosok, de talán kicsit elbizakodottak voltunk. Néha azt éreztem, mintha vége lenne a bajnokságnak, mintha meglenne a második hely és a kupadöntő. Ezt az elbizakodottságot kellett visszafordítani, és ez ma sikerült is.”

A bajnokságban a kiesés ellen reménytelenül küzdő Kisvárda közel járt a hajrában az egyenlítéshez, de Feczkó Tamás csapata végül búcsúzott a sorozattól.

“Az első félidőben jobban játszottak nálunk, több lehetőségük is volt, mégis mi szereztünk vezetést. Azt hittem, ezután elkezdjük többet birtokolni a labdát, de nem így történt, kevés támadást építettünk. Több párharcot nyert a Paks, jobban gyűjtötte be a második labdákat. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, de gyorsan jött a paksiak második gólja. Utána hiába próbálkoztunk, nem tudtuk feltörni a védelmüket. A kilencvenedik perc után lett volna esélyünk egyenlíteni, de úgy látszik, nem érdemeltük ma meg” – értékelte a látottakat a Kisvárda trénere.

A Magyar Kupa másik elődöntőjében a Nyíregyháza-Spartacus és a Ferencváros közd a fináléba kerülésért.