Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Kolumbia Uruguay legyőzésével jutott a döntőbe – videóval

Magyar idő szerint csütörtökre virradóra játszották le a Copa América második elődöntőjét Uruguay és Kolumbia között…

(Photo by Robin Alam/ISI Photos/Getty Images)

A több mint két éve veretlen Kolumbia tovább folytatta menetelését, és 1-0-s győzelmet aratott Uruguay felett a Copa América elődöntőjébe, ezzel bejutott az amerikai kontinens viadal fináléjába.

A második elődöntő elején a kolumbiai válogatott lépett fel kezdeményezőbben, Uruguay átadta a területet és inkább az ellentámadásokra rendezkedett be. Ugyan Kolumbia támadott, komolyabb lehetőséget eleinte képtelen volt kialakítani Rochet kapuja előtt. Negyedóra elteltével D. Múnoz fejese kerülte el az uruguayi kaput. Néhány perccel később a legnagyobb uruguayi lehetőség alkalmával, D. Núnez ajtó-ablak helyzetben lőtt a kapu mellé. A játékrész második felében a Celeste egyre többször tudott helyzetbe kerülni, első sorban gyors ellenakciók végén, azonban D. Núnezék lövési kísérletei rendre célt tévesztettek. Öt perccel az első félidő vége előtt J. Rodríguez szöglete után Jefferson Lerma fejelt az ötösön belülről a kapuba, így Kolumbia szerezte meg a vezetést. Kisvártatva azonban a “kávékészítők” tíz emberre fogyatkoztak, miután az első játékrész ráadásában D. Múnoz a második sárga lapját is megkapta. Az első játékrész Kolumbia 1-0-s vezetésével zárult.

A szünetben mindkét csapat cserélt, Kolumbia a védekezését, Uruguay pedig a támadójátékát igyekezett megerősíteni. A létszámfölényben játszó Uruguay igyekezett ráerőltetni akarát az ellenfélre, de Kolumbia remekül védekezett és sokat tartotta a labdát, így eleinte az uruguayiak képtelenek voltak jelentősebb mezőnyfölényt kialakítani. Később egyre inkább állandósultak az uruguayi rohamok, az utolsó húsz percen belül a csereként beállt L. Suárez nagy helyzetben a kapufát is eltalálta, egyenlíteni azonban képtelen volt. Uruguay hiába próbálkozott, kevés igazi egyenlítési lehetőséget alakított ki. Az utolsó percekben Kolumbia minden kérdést eldönthetett volna, Uribe azonban nagy helyzetbe a kapu mellé lőtt. Végül az eredmény már nem változott, a kolumbiai válogatott egygólos sikerrel jutott be a döntőbe.

Kolumbia a 2001-es Copa-győzelme óta negyedik alkalommal játszott elődöntőt, ám első alkalommal vette sikerrel az akadályt, így 23 év után játszhat újra döntőt a kontinensbajnokságon.

Uruguay – Kolumbia 0-1 (0-1)
Helyszín: Bank of America Stadium, Charlotte; Vezette: César Arturo Ramos (mexikói)
Gólszerző:ill. Lerma (39.)
Sárga lapok: De La Cruz (25.), Varela (63.), J. Giménez (69.), ill. D. Múnoz (31., 45+1.), J. Rodríguez (55.), Castano (90+7.), Cuesta (90+7.)
Kiállítva: – ill. D. Múnoz (45+1.)

Uruguay: Rochet – Cáceres, J. Giménez, M. Olivera (De Arrascaeta 46.) – Valverde, Ugarte, Bentancur (Varela 34., L. Suárez 67.), De La Cruz (Canobbio 90.) – Pellistri (C. Olivera 46.), D. Núnez, M. Araújo. Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa.

Kolumbia: C. Vargas – D. Múnoz, Cuesta, D. Sánchez, Mojica – R. Ríos (Uribe 62.), Lerma – J. Arías (S. Arías 46.), J. Rodríguez (Castano 62.), L. Díaz (Sinisterra 86.) – J. Córdoba (Y. Mina 75.). Szövetségi kapitány: Néstor Lorenzo.

 

A Copa América elődöntőinek eredményei

Argentína – Kanada 2-0
Kolumbia – Uruguay 0-1

A Copa América további programja

A 3. helyért:

Július 14., vasárnap, 02:00 Kanada – Uruguay Bank of America Stadium, Charlotte

Döntő:

Július 15., hétfő, 02:00 Argentína – Kolumbia Hard Rock Stadium, Miami Gardens

A Copa América negyeddöntőinek eredményei

Argentína – Ecuador 1-1 – tizenegyesekkel: 4-2
Venezuela – Kanada 1-1 – tizenegyesekkel: 3-4
Kolumbia – Panama 5-0
Uruguay – Brazília 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

A Copa América aktuális ágrajza

Cup tree provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!