Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Clausura Playoff: a Chivas megfordította a Club América elleni párharcot – videóval

Hétfőre virradóra rendezték meg a második párharcban az elődöntő visszavágóját a mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausura rájátszásában…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

Az első mérkőzés hazai 1-0-s elvesztését követően a Chivas Guadalajara bravúros, 3-1-es sikerrel harcolta ki a döntőbe jutást a Club América elleni párharcban. A vendégek nagy elánnal indították a meccset és több kimaradt lehetőség után az első húsz perc végéhez közeledve a vezetést is megszerezték, miután egy kiugrás végén Ronaldo Cisneros szó szerint a kapuig gyalogolt a labdával. Ezzel kiegyenlítették a párharcot, de még mindig az América állt továbbjutásra. Vegáék továbbra is lendületben maradtak és újabb ígéretes támadásokat vezettek, de az első játékrész hajrájában már az América is bemutatott néhány próbálkozást. Az első játékrész végén a vendégek vezettek 1-0-ra. A szünet után váltottak a mexikóvárosiak, nem egyszer percekre kapujához tudták szegezni a Chivast, Jimeneznek többször is komoly védéseket kellett bemutatnia. Egy darabig állta a sarat, azonban az 57. percben ő is tehetetlen volt, amikor Fidalgo beadásából Diego Valdes csúsztatott a hosszú sarokba. Nem sokkal később viszont Fidalgót kiállították, miután egy kőkemény talpalást mutatott be Vegával szemben. Pár perc múlva az emberelőnyben játszó Chivas máris átvehette volna a vezetést, de Cisneros találatát egy azt megelőző szabálytalanság miatt érvénytelenítették. Ami késik, nem múlik, a 76. minutumban Alvarado legurított szabadrúgását Alan Mozo bombázta nagy erővel a hálóba a tizenhatos előteréből. A 2-1-es előny még mindig nem jelentett továbbjutást a guadalajaraiaknak, így tovább rohamoztak az újabb gólért, melyet a rendes játékidő vége előtt Jesus Orozco meg is szerzett egy közeli fejes révén. Hiába állt végig jobban a rekordbajnok, a Chivas az utolsó pillanatokban megfordította a párharcot és bejutott a döntőbe.

Club América – Chivas Guadalajara 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Valdes (57.), ill. Cisneros (19.), Mozo (76.), Orozco (89.)
Kiállítva: Fidalgo (64.), ill.
Továbbjutott: a Chivas Guadalajara 3-2-es összesítéssel

A Chivas és a Tigres UANL döntőjének első meccsét csütörtökön Monterreyben, a visszavágóját vasárnap Guadalajarában rendezik.

 

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, az elődöntő eddigi eredményei és további programja:

Első mérkőzések:
Tigres UANL – Monterrey 1-1
Chivas Guadalajara – Club América 0-1

Visszavágók:
Monterrey – Tigres UANL 0-1
Club América – Chivas Guadalajara 1-3

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, a negyeddöntő eredményei:

Első mérkőzések:
Santos Laguna – Monterrey 0-0
Atlético San Luís – Club América 1-3
Tigres UANL – Deportivo Toluca 4-1

Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 1-0

Visszavágók:
Monterrey – Santos Laguna 2-0
Club América – Atlético San Luís 1-2
Deportivo Toluca – Tigres UANL 3-1
Chivas Guadalajara – Atlas Guadalajara 1-0