Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: Feljutók, kiesők, Play Off és a gólkirály

Hétvégén véget ért az angol másodosztály (Championship) alapszakasza, avagy már csak a Play Off van vissza, már csak egy feljutó kiléte kérdéses a 2014/2015-ös szezonban. A liga gólkirálya az Ipswich gólzsákja Daryl Murphy lett, nézzük mi történt igén a második vonalban. 

murphyslaw_2240654a

Először is a gólkirályi cím, melyet Daryl Murphy húzott be. A 32 esztendős támadó igen csak megtalálta számításait az Ipswich színeiben, mely érdekelt lesz a Play Offban, s harcolhat a feljutásért. Teljesítménye mindvégig kiegyenlített volt, korábban soha egyetlen csapatában sem volt ilyen gólérzékeny az ír játékos. Murphy korábban a Celtic és a Sunderland játékosa is volt, utóbbiban öt szezonon át szolgált.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Murphy (Ipswich) 27 gól
2. Deeney (Watford), Rhodes (Blackburn) 21-21 gól
4. Gestede (Blackburn), Ighalo (Watford), Wilson (Bournemouth) 20-20 gól

Feljutók és a bajnok! – Összesen 24 csapat, 46 mérkőzés, tehát egy nagyon intenzív pontvadászat, melynek bajnoki címe az utolsó fordulóban dőlt el, sőt annak is az utolsó percében. Ekkor fordult a kocka, a Watford hazai pályán leikszelt a Sheffield Wednesday legjobbjaival, míg a Bournemouth simán nyert a Charlton ellen. Egyik oldalon letörtség, másikon pedig eufória uralkodott el. Mindkét csapat kiharcolta Premier League jogságát.

Kiesők! –  A Blackpool csont nélkül zúgott ki, közel fele annyi pontot gyűjtve, mint a 21. helyen bennmaradó Rotherham. Az együttes nagyon kilógott a mezőnyből.  Nagy meglepetésre a Wigan is kiesett, s készülhet a harmadik ligára, míg a Millwall sem tudta kiharcolni a bennmaradás jogát.

Ami a Play Off küzdelmeit illeti: Négy csapat számára még folytatódik a szezon és most jönnek csak az igazán fontos meccsek. A z alább látható két párharc győztese pedig döntő mérkőzést vív majd a feljutásért a premier Leaguebe.

A Play Off menetrendje:
máj. 8. 20:45 Brentford – Middlesbrough
máj. 9. 13:15 Ipswich – Norwich
máj. 15. 20:45Middlesbrough – Brentford
máj. 16. 13:15Norwich – Ipswich

Őszi Ádám