Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadókkal támad a Serie A – előzetes

Két nagyon komoly rangadó vár ránk a héten, a Napoli – Juventus akkor is derbi, ha mindkét csapat az alsóházban tanyázik, míg az Inter – Fiorentinán a két első találkozik. 

Serie A előzetes 15-16

A fordulót a Roma – Carpi találkozó nyitja, ahol az újonc megpróbálja majd elkerülni a vereséget. Van is rá némi esélyük, hiszen a Napolival ikszeltek a hét közben, azonban olyan érzésünk támad a párosításra pillantva, mintha a felbőszült farkasfalka orra elé tolnának egy áldozati bárányt.
Ma este már jön is a Napoli – Juve. Mindkét csapat szörnyen rajtolt, és még nagyobb lehet a baj valaki számára, ha kikap. Egyetlen árva győzelem áll a nevük mellett fejenként, a Napoli a múlt héten gyalulta földbe a Laziót (5-0), míg a címvédő a Genoa otthonában nyert 2-0-ra egy félidőt emberelőnyben játszva. Szerdán aztán mindketten betliztek, ráadásul ugyanúgy újoncok ellen, a Frosinone csent pontot a Juvétól, és ahogy arról már volt szó, a Carpi a Napolitól. Teljesen kiszámíthatatlan a két együttes, egyszer remek játékkal nyernek (a Napoli a Brugge-t is 5-0-ra verte a Lazio mellett, a Juve pedig a BL-ben nyert az addig veretlen Manchester City otthonában), aztán pedig csak szenvednek. Két félkarú óriás ütközete, ahol megjósolhatatlan a végkimenetel, kár lenne kihagyni.

Vasárnap ebédidőben a kilátástalan Genoa fogadja a lendületet szerző Milant. Mihajlovicéknak pontosan erre van szüksége, a kicsiket eddig is verték, csak a rangadókon kaptak ki, a Genoa pedig 4 meccsen maradt gólképtelen az 5-ből.
Délután a Sassuolo – Chievo ígérkezik a legjobbnak, a harmadik fogadja a negyediket. A Sassuolo ráadásul eddig veretlen, és a Chievo is csak a hibátlan Intertől kapott ki. A jó rajt sokat érhet számukra, kérdés, hogy egymás ellen mire mennek majd, mi egy döntetlent nézünk ki ebből. A Bologna – Udinese úgy néz ki kiesési rangadó lesz a csapatokat elnézve, a Torino a Palermo ellen próbál javítani a hét közben elszenvedett vereség után, valamint a nyeretlen Verona a Lazio ellen próbálja majd megszerezni első győzelmét.

Vasárnap este jön a csúcsrangadó, Inter – Fiorentina. A Nerazzurri ennél jobban nem is kezdhetett volna, míg a Fiorentinának is csak egy veresége van, a Torino otthonában kaptak ki. Mindketten csak egy találkozón kaptak gólt, az Inter a Carpi, a Fiorentina a már említett Torino ellen. Az eredmények nem hazudnak, megmozdult valami Milánóban és Firenzében, és egy nagyon jó szezon is kinézhet a számukra, csak fenn kéne tartani a formát. Az Inter eddig elég hatékonyan végezte ki a kicsiket, a Milan ellen viszont kellett Handanovic is, hogy meglegyen a győzelem. A Viola egyelőre elég meggyőző, a nyitókörben aratott győzelmük a Milan ellen megalapozta a szezonjukat úgy néz ki, tényleg csak az a Torino elleni kisiklás az, amiért nagyon kár. Ez lesz messze a legnagyobb próbatétel a csapatok számára, nagyon kíváncsiak vagyunk a végkimenetelre.

Hétfőn sem maradunk olasz foci nélkül, 7-től egy kiesési rangadó vár ránk, Frosinone – Empoli, míg 9-től a teljes mértékben kiszámíthatatlan Sampdoria látogat az Atalantához. Utóbbiból amúgy egy egészen jó meccs is kinéz, mert az Atalanta úgy tűnik, hogy feljebb lépett tavalyhoz képest. Már csak azért is, mert a szezon elejétől van egy Pinillájuk, aki képes meccseket eldönteni.

A forduló menetrendje:

Szombat:

18:00 Roma – Carpi (Digi Sport 2)
20:45 Napoli – Juventus (Digi Sport 1)

Vasárnap:

12:30 Genoa – Milan (Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Udinese
15:00 Sassuolo – Chievo
15:00 Hellas Verona – Lazio (Digi Sport 1)
15:00 Torino – Palermo
20:45 Inter – Fiorentina (Digi Sport 1)

Hétfő:

19:00 Frosinone – Empoli (Digi Sport 2)
21:00 Atalanta – Sampdoria (Digi Sport 2)

Tereh Balázs