Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Hosszabbításban dőlt el a finálé, győzött a United! – videóval

Ahogy azt felvezettünk cikkünkben is megírtuk, a mai nap folyamán került megrendezésre az FA-kupa döntő, amelyben a Crystal Palace és a Manchester United feszült egymásnak a trófea elhódításának érdekében. A vezetést a “sasok” szerezték meg, de a “vörös ördögök” gyorsan egalizálni tudtak, a hosszabbításban pedig Lingard bomba góljának hála 2004 után ismét megnyerte a rangos trófeát a manchesteri gárda. 

13221113_10153468636656502_5000119611119133396_n

Crystal Palace – Manchester United 1-2 (1-1)
Helyszín:
Wembley Stadium
Gólszerzők: Puncheon(78.) ill. Mata(80.), Lingard(111.)
Sárga:
Dann(47.), Delaney(62.), McArthur(108.) ill. Smalling(18.,106.), Rojo(40.), Mata(45.), Rooney(87.), Lingard(111.)
Kiállítás: – ill.
Smalling(106.)

Crystal Palace: Hennessey – Ward, Dann(Mariappa 90+4.), Delaney, Souare – Jedinak, Cabaye(Puncheon 72.) – Zaha, McArthur, Bolasie – Wickham(Gayle 86.). Vezetőedző: Alan Pardew

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Blind, Rojo(Darmian 66.) – Carrick – Mata(Lingard 90+1.), Fellaini, Rooney, Martial – Rashford(Young 72.). Vezetőedző: Louis van Gaal

Első félidő: A találkozót mindkét csapat nagy elánnal kezdte meg, viszont az első említésre méltó momentumig negyed órát kellett várni. Ekkor Wayne Rooney eresztett meg egy lövést, azonban Hennessey résen volt és hárítani tudott. A 19. percben Cabaye végezhetett el szabadrúgást, amely után Bolasie csúsztatott kapura, a fejest viszont De Gea a léc fölé tornászta. A 22. minutumban a találkozó legnagyobb helyzetét jegyezhettük fel, Mata kapott remek passzt, de a kísérletét a Palace portása bravúrral ki tudta piszkálni. A 33. percben Rashford egy gyönyörű egyéni akciót követően tört be a tizenhatoson belülre, majd ezután Martial irányába gurított, akinek a lövését azonban Ward blokkolta a kapu előterében. 

Második félidő: A szünetet követően ismételten a Manchester United veszélyeztetett először, az 53. minutumban Fellaini találta telibe a keresztlécet. A 61. percben Valencia ívelt középre, mely után Martial fejese a bal oldali kapufát találta el. A 78. minutumban a semmiből megszerezte a vezetést a Crystal Palace a csereként beállt Puncheon góljával. A “sasok” sokáig nem örülhettek, hiszen két perccel később Juan Mata révén egyenlíteni tudtak a “vörös ördögök.” A ráadás vége fele Zaha kaparintotta meg a labdát, de lövése csak az oldal hálót zörgette meg. 

Hosszabbítás: A ráadás első felében a Palace állt közel ahhoz, hogy újra magához ragadja az előnyt. A 102. percben Bolasie eresztett meg egy távoli bombát, azonban De Gea résen volt és hárítani tudott. A 106. minutumban a United megfogyatkozott, miután Smallignak felmutatta a második sárga lapot a játékvezető. A fordulás után Gayle kapott remek indítást, de a “vörös ördögök” spanyol portása ebben a szituációban is higgadt maradt, és védte a támadó kísérletét. Nem sokkal később Carrick bólintott kapura, ami balszerencséjére elsuhant a jobb oldali léc mellett. A 111. percben megfordította a meccs állást a manchesteri alakulat, a csereként beállt Jesse Lingard bomba góljával, amelynek hála a Manchester United megnyerte az FA-kupát. 

https://www.youtube.com/watch?v=E9eejJjLVsw

https://www.youtube.com/watch?v=gDa7Fliabos

https://www.youtube.com/watch?v=EBWgm1c-OkE

Németh Boldizsár