Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, félévértékelő: Otthonuk Sopron – Swietelsky Haladás

Lehet, jobb teljesítményt nyújtana a vasi alakulat, ha valódi hazai pályán futballozhatna, ám Sopronban sem kell lemondani a szurkolók támogatásáról.

629haladas_mtk

Félévértékelő, 1. rész: Gyirmót FC Győr
Félévértékelő, 2. rész: MTK Budapest FC
Félévértékelő, 3. rész: Debreceni VSC
Félévértékelő, 4. rész: Diósgyőri VTK
Félévértékelő, 5. rész: Paksi FC

Jöttek légiósok, de jobbára a honi fiatalok vitték a prímet a szombathelyieknél, akik olyan kiválóságoktól leshették el a futball alázatát, mint Király Gábor, aki 108-szoros válogatottként, tizenöt, külföldön eltöltött év után, negyvenévesen is szinte gyermekien szerelmes a sportágba. Hogy ennyi idősen is a pályán lehet, annak köszönhető, hogy elkerülték a súlyosabb sérülések, valamint, hogy alárendelt mindent a futballnak. Mellette szintén ős-szombathelyi Rózsa Dániel, valamint a csapat vezére, Halmosi Péter terelgette az ifjabbakat ősszel is. Ráadásul a Haladás vetette be az első huszonegyedik században született labdarúgót az élvonalban a mindössze 16 esztendős Kiss Tamás személyében. A fiatalról elismerő véleménnyel van Mészöly Géza, akiről köztudott, bátran nyúl az ifi korú labdarúgókhoz, elég csak az Újpesten vagy a Vasasnál végzett munkájára gondolni. Azonban a tehetségek csapattá gyúrásához szükség van a rutinos játékosokra, így került az együtteshez két holland, Sjoerd Ars és Sjoerd Overgoor. És bár mindketten kevés lehetőséget kaptak, előbbi – hiába a kitűnő hollandiai ajánlólevél – nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

kisstamas

Maga az együttes az ősz első felében remekül szerepelt, amiből csak a Ferencváros elleni fiaskó lóg ki, a bajnokság második részében már egyre hullámzóbbá vált a vasiak teljesítménye, ami végül az átmeneti helyezésen is meglátszik. Összességében azonban pozitív a zöldek mérlege, amely tavasszal még inkább megerősítheti helyét a középmezőnyben. Azt ugyan nem lehet elvárni, hogy a nemzetközi kupás helyekért versenyben legyenek, mindazonáltal nem elérhetetlen az élmezőny vége, mint ahogy egy esetleges hullámvölgy után a kiesés réme sem.

Tény, a fiatalok beépítéséhez kapott egy röpke muníciót a szakmai stáb az MLSZ iránymutatásának köszönhetően, ám nem elsősorban emiatt kerültek be a keretbe, és a pályára ezek a játékosok.

haladas-ftc-e1468699752126-1024x576

Olyan nagy szórás az eredmények között nem volt, így a kisebb hullámvölgyek ellenére kiegyensúlyozottnak mondható a vasiak szereplése. Ebbe a körbe beletartozik kiemelendőként a címvédő Ferencváros elleni hazai siker, amely bravúr kategóriába sorolható, ahogy Videoton elleni döntetlen, vagy a Debrecen legyőzése, de mindenképp pozitívumnak tekinthető az is, hogy mindössze a Videoton és a Mezőkövesd tudta kétgólosnál nagyobb különbséggel legyőzni a Mészöly-brigádot.

501476_szombathelyi_swietelsky_haladas_paksi_fc

A számok nyelvén:
7. Swietelsky Haladás 19 7 5 7 22-23 -1 26 p.

Házi góllista:

7 gólos: Gaál Bálint
4 gólos: David Joel Williams
3 gólos: Iszlai Bence
2 gólos: Rácz Barnabás
1 gólos: Sjoerd Ars, Stef Wils, Hegedűs János, Németh Márió + két öngól: Hajdú Ádám (Honvéd), Gévay Zsolt (Paks)

Lapok:
Sárga:

7: Halmosi Péter, Kovács Lóránt
5: Iszlai Bence
4: Gaál Bálint
3: Rácz Barnabás, Sjoerd Ars, Hegedűs János
2: Jagodics Márk, Predrag Bosnjak, Németh Márió, Stef Wils
1: Rózsa Dániel, Sjoerd Overgoor, Kiss Tamás, Polgár Kristóf, Jancsó András

Kiállítás:
1: Predrag Bosnjak

A leghosszabb győzelmi sorozat: 4 mérkőzés (4-7. forduló)
A leghosszabb veretlenségi sorozat: 6 mérkőzés (2-7. forduló)
A leghosszabb nyeretlenségi sorozat: 4 mérkőzés (13-16. forduló)
A leghosszabb vereségsorozat: 2 mérkőzés (13-14. forduló)
A leghosszabb lőtt gól nélküli sorozat: 183 perc (10-12. forduló)
A leghosszabb kapott gól nélküli sorozat: 181 perc (3-5. forduló)

Következik: Elég a döntetlenekből – Újpest FC

Gavalovits Sándor