Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Milan kiütéses győzelmet aratott Bécsben – videóval

Az Európa Liga C-csoportjában szereplő Milannak volt mit kiküszöbölnie a Laziotól elszenvedett hétvégi 4-1-es vereség után, a sorozat egyik favoritjának tartott piros-feketék ennek megfelelően fölényes győzelmet arattak Bécsben.

calha_andre_esultanzagetty

Calhanoglu és André Silva, a mérkőzés két hőse (forrás: skysport.com)

Már az első percektől látszott, hogy a milánóiak nem akarják a véletlenre bízni a mérkőzés alakulását, a 2. percben Calhanoglu kisérletét Hadzikic kapusnak kellett kitolnia. A 7. percben viszont már ő is kevésnek bizonyult, ismét csak Calhanogluhoz került a labda és remek lövése a kapu bal felső sarkába vágódott, 0-1!

A Milan az előny megszerzése után sem lassított a tempón, Kessie hosszú indítását Calhanoglu becsúszva szelidítette meg, majd egyből kiugratta André Silvát, aki a kapussal szemben 11 méterről nem hibázott, 10. perc és már 0-2!

Ezután az Austrián volt a sor, hogy próbáljon visszakapaszkodni, ehhez képest a 20. percben egy gyors kontra után megint csak André Silva volt eredményes, Biglia – Calhanoglu volt a labda útja, a török játékos már a második gólpasszát jegyezte, 0-3!

A Milan hatásosan verte vissza az osztrákok támadásait és a középpályás sor is magabiztosan tartotta a labdát, így ért véget az első félidő.

f3fd326bf8ae7d6d455062d663c0c5f2_169_l

André Silva fogadja a csapattársak gratulációját (Forrás: LaPresse)

A második félidő 2. percében szépített a hazai csapat, a szünet előtt kényszerből beálló Borkovic egy szöglet után remekül fejelt a kapuba, 1-3!

Mielőtt az Austria vérszemet kaphatott volna, ismét André Silva lépett elő – Kessie mesteri passzát gólra váltva – mesterhármas, 1-4!

Ekkor végleg eldőlt a mérkőzés, Montella már a hétvégi bajnokira gondolva kettős cserét hajtott végre, nem is akárhogy! Az egy perce pályán lévő Suso 26-27 méterről óriási bombát ragasztott a hazaiak kapujába!

Ezután már csak mezőnyben folyt a játék, Bonaventura próbálta 70 méterről meglepni Hadzakic kapust, aki azonban résen volt.

A Milan teljesen megérdemelten, főleg André Silva és Calhanoglu remek játékának köszönhetően vitte el a 3 pontot az osztrák fővárosból, bizonyítva, hogy nem veszik félvállról a második számú európai sorozatot.

Austria Wien – Milan 1-5 (0-3)
Helyszín: Ernst Happel Stadion, Vezette: Serdar Gözübüyük (holland)
Gólszerzők: Borkovic (47.) ill. Calhanoglu (7.), André Silva (10., 20., 56.), Suso (63.)
Sárga lapok: Mohammed (58.) ill. Kessie (37.)

Austria Wien: Hadzikic – Klein, Mohammed, Westermann (Borkovic 42.; Gluhakovic 86.), Martschinko – Holzhauser, Serbest, Prokop – Felipe Pires, Monschien, Lee (De Paula74.). Vezetőedző: Fink Thorsten

Milan: Donnarumma – Zapata, Bonucci, Romagnoli (Musacchio 74.) – Abate, Kessie (Bonaventura 62.), Biglia, Calhanoglu, Antonelli – André Silva, Kalinic (Suso 62.). Vezetőedző: Vincenzo Montella

 

Austria Wien 1-5 Milan Europa League Highlights by footbie.com

 

A D-csoport másik mérkőzésén:

Kiegyenlített mérkőzésen az első félidei gólváltás után a görög bajnokság első helyezettje tudott jobban felpörögni a második félidőre, 3 pont lett a jutalmuk.

Rijeka – AEK Athén 1-2 (1-1)
Helyszín: HNK Rijeka Stadion, Vezette: John Beaton (skót)
Gólszerzők: Elez (29.) ill. Mantalosz (16.), Hristodoulopoulos (62.)
Sárga lapok: Misic (39.), Bradaric (42.) ill. Helder Lopes (63.), André Simoes (71.), Araujo (87.)

 C-csoport:

A Szalai Ádámot sérülés miatt nélkülöző hazaiak talán némi meglepetésre saját otthonukban szenvedtek vereséget a portugál liga 9. helyezettjétől, ráadásul Wagner gólja után még a Hoffenheimnél volt az előny.

Hoffenheim – Braga 1-2 (1-1)
Helyszín: Rhein-Neckar-Arena, Vezette: Bobby Madden (skót)
Gólszerzők: Wagner (24.) ill. João Carlos (45+1.), Dyego Sousa (50.)
Sárga lapok: Nordtveit (42.), Demirbay (89.) ill. Raul (87.)

A többek között Adebayorral, Clichy-vel, Inlerrel és Emrével felálló török gárda nem tudta hatalmas labdabirtoklási előnyét gólra váltani, a Ludogorec boldogan térhet haza az 1 ponttal.

Istanbul Başakşehir – Ludogorec 0-0
Helyszín: Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, Vezette: Stefan Johannesson (svéd)
Gólszerzők: –
Sárga lapok: Elia (63.), Caicara (79.), Erdinc (90.) ill. –

(zp)