Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Peru csalással vádolja Messiéket

A perui Todo Sport címlapján jelent meg “Tolvajok!” címmel a hír, miszerint a FIFA elnöke lepaktált a dél-amerikai és az argentin szövetség elnökével arról, hogy a holnapi Argentína – Peru világbajnoki selejtező mérkőzésen a hazai csapat fogja három ponttal elhagyni a pályát. 

Screenshot_1

Forrás: goal.com

Nagy botrány van kialakulóban Peruban a soron következő Argentína elleni vb-selejtező körül. A perui sportlap szerint Claudio Tapia, az argentin szövetség elnöke, Gianni Infantino, a FIFA első embere és Alejandro Domínguez CONMEBOL-elnök megegyezett abban, hogy a magyar idő szerint holnap hajnalban kezdődő mérkőzésen argentin győzelemnek kell születnie. A három elnök valóban találkozott egymással Argentínában, hogy a 2030-as világbajnokságról tárgyaljanak, amelyet Argentína, Uruguay és Paraguay együtt akar megrendezni. A Todo Sport ezután jelentette meg “Tolvajok!” címmel a szerdai lapjukat, majd a cikkben azt ecsetelik, hogy egyik szövetségnek sem lenne érdeke az, hogy Lionel Messi és az argentin válogatott ne legyen ott a jövő nyári világbajnokságon. A lap szerint a három elnök egyaránt a helyszínen tekinti meg a találkozót.

Nem ez az első ilyen botrány Peruban. Az 1978-as világbajnokság előtt ugyanezzel vádolták meg az argentinokat, miután a selejtezőben 6-0-ra nyertek. Azzal vádolták meg őket, hogy lefizették a játékvezetőket.

Argentína jelenleg a pótselejtezőt érő ötödik helyen áll a dél-amerikai tabellán 24 ponttal, Peru pedig azonos pontszámmal a negyedik. Messiéknek mindenképp győzniük kell, ha ott szeretnének lenni Oroszországban.

Peru Argentína botrány