Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A 8. forduló számokban

Új sorozatunkban minden héten bemutatjuk a spanyol bajnokság, azaz a La Liga adott fordulójának legérdekesebb adatait, történéseit, szerepléseit kifejezetten a számokra kihegyezve. Lássuk, mit hozott nekünk a 8. forduló!

w_900x700_15222443lfp-bet-valencia_24

Kilenc gól esett a Betis – Valencia mérkőzésen (Forrás: laliga.es)

1. Luis Suarez egyenlítő gólja az Atletico Madrid ellen az első vendég találat volt az új Wanda Metropolitano stadionban a spanyol bajnokságban.

8. Az Athletic Bilbao zsinórban a 8. hazai győzelmét szerezte meg a Sevilla ellen a La Ligában, köszönhetően Mikel Vesga első bajnoki góljának a baszk klubban.

9. A Valencia egy kilencgólos mérkőzésen győzte le a Betist a Benito Villamarin stadionban vasárnap este. A “Denevérek” már 0-4-re vezettek, amikor a Betis mindössze négy perc alatt visszajött 3-4-re, a lefújás pillanatában azonban már 3-6 volt az eredmény a Valencia javára.

13. A Real Madrid az első olyan csapat a bajnokság történetében, amely zsinórban 13 idegenbeli meccset nyert meg a Getafe elleni utolsó pillanatban megnyert bajnokival.

18. A Deportivo Eibar elleni bajnokiján debütálhatott a mindössze 18 éves nigériai hálóőr, Francis Ukowo, amivel a legfiatalabb debütáló kapus lett a La Liga történetében.

64. Cedric Bakambu szerezte a Villarreal bajnoki találatainak a 64 százalékát, azaz 7-et a 11-ből, miután az ő duplájával győzték le a Gironát vasárnap.

100. A Girona elleni mérkőzés volt Zinedine Zidane 100. mérkőzése a Real Madrid edzőjeként.

397. A Leganes már 397 perce nem kapott gólt a La Ligában, miután a Malaga ellen is 0-2-es győzelmet arattak.