Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: CR idei első góljával szenvedte ki a győzelmet a Real – videóval!

Vért izzadt, de végül nyerni tudott a Real Madrid a Getafe otthonában a spanyol bajnokság 8. fordulójában. A főszereplők végül a régi nagyok, CR és Benzema voltak.

Kép: AS

Kép: AS

Sok hiányzóval és fáradt húzóemberekkel látogatott a Getafe otthonába a Real Madrid, amely nem számíthatott könnyű találkozóra – elég csak a Barcelona idény eleji szenvedésére gondolni a Coliseum Alfonso Perezben. A Real kapuját Kiko Casilla védte, ugyanis Keylor Navas sérült, valamint Luca Zidane szintén hiányzott, így a kispadra a 17 esztendős Moha ülhetett le. A védelem jobb oldalán ezúttal is a fiatal Achraf Hakimi szerepelt Carvajal távollétében, Marcos Llorente pedig a pihenő Isco, Modric és Casemiro helyén szűrt a középpályán. A támadósorban pedig ismét összeállt a Ronaldo-Benzema kettős, amely nem is nézett ki rosszul – különösen a francia volt elemében, de ne szaladjunk ennyire előre.

A Real Madrid szeretett volna erősen kezdeni, ám komoly ellenállásba ütköztek. A kék mezesek szervezett, fegyelmezett védekezéssel léptek fel. Gyakorlatilag egyetlen egy célja volt a Getafénak a teljes mérkőzés során: hogy elrontsák a Real játékát és minél kevésbé hagyják őket játszani. Alapvetően ezt a céljukat az első játékrészben el is érték. Csak nagyon ritkán jutott el tiszta lövőhelyzetig a vendég csapat, többnyire a félpályánál passzolgattak, ötletük pedig nem sok volt arról, miként juthatnának előrébb. A legtöbbször beívelésekkel próbáltak meg Guaita kapuja elé kerülni, de a rutinos hazai védők ilyenkor rendszerint a helyükön voltak és biztosítottak.

CR és Benzema nehezen volt megjátszható, náluk jobban csak a két szélsőt, Asensiót és Lucast tudták semlegesíteni. Asensio nagyon messze volt a kaputól és reménytelenné vált számára a gólszerzés – csak egy gyors kontrában reménykedhetett, egyébként leszedték a pályáról. Kellett volna még egy kis fantázia a középpályára, ám végül is szerencse melléjük állt és még így is sikerült előnybe kerülniük. A középpályán hibázott a Getafe, egy rosszul hazatett labda pedig ennek folytán Benzemánál kötött ki, a francia pedig egészen a kapuig menetelt vele. A visszatérő csatár magabiztosan használta ki a ziccert és szerezte meg a vezetést – ráadásul tényleg megérdemelte a gólt, valóban nagy kedvvel játszott.

Kép: AS

Kép: AS

Ez egy ajándék volt a Real Madrid számára, ami adott esetben szinte egyenlő számukra a három ponttal – de a végéig még 45 perc hátra volt. Ismét lendületesen indított a fővárosi csapat, jöttek az első helyzeteik is, de nem sikerült növelniük az előnyt. Benne volt a levegőben, hogy az az 1-0 nem elég, itt a győzelemhez minimum két gól kell – a Getafe pedig gyakorlatilag menetrend szerint meg is bosszulta a fehér mezesek rossz helyzetkihasználását. Egy mintaszerűen végigvitt kontra végén Molina talált be – már ha hozzáért egyáltalán a labdához és nem Nacho vétett öngólt. Az 1-1-es állás pedig azt jelentette, hogy kezdődhetett minden előröl.

Maradt több, mint 30 perc, ami alatt mindenképp dűlőre kellett vinni a dolgot. Ez a periódus, csak úgy mint a korábbiak, nem hozott különösebben színvonalas játékot. Sok volt az apró szabálytalanság, a támadni szándékozó Real pedig többnyire nem tudott odaférkőzni a Getafe kapujának előterébe. Plusz Zidane is vétett egy hibát: elég sokat várt ki a cseréivel, így a frissen beálló Theo, illetve Isco túl későn jöttek be, nem kaptak elég időt a pályán. Egyre feszültebbé vált a helyzet az idő múlásával, amit az első idei bajnoki góljára hajtó CR sem tudott feloldani: a portugál görcsösen próbálkozott, de sokáig semmi sem jött össze neki ezen a délutánon.

Aztán amikor már Zidane behozta Mayoralt is utolsó kétségbeesésében, egyszer csak megtört a jég és az a sok szenvedés végül kifizetődött. 5 perccel a rendes játékidő lejárta előtt ismét hibázott hátul a hazai gárda, amit Ronaldo könyörtelenül kihasznált és ezzel meg is nyerte a meccset csapatának. Habár igazán jó egyéni teljesítményeket legfeljebb a Getafe védelmében lehetett felfedezni és a kék mezesek valóban hatalmasat küzdöttek, végül mégsem tudták otthon tartani azt a pontocskát. A Real Madrid még ha nehezen is, de hozta a papírformát és átmenetileg feljött a második helyre az éllovas Barcelona mögé.

https://www.youtube.com/watch?v=GfR_nityVjI

Getafe – Real Madrid 1-2
Helyszín: Coliseum Alfonso Perez (Getafe), Vezette: Munuera
Gólszerző: Benzema (39.), Molina (56.), Cristiano Ronaldo (85.)
Sárga lap: Arambarri, Lacen, ill. Kroos, Nacho, Theo Hernandez
Piros lap: –

Getafe: Guaita – Pacheco, Cala, Dakonam, Damian Suarez – Bergara, Arambarri – Diedhiou (Lacen), Fajr, Alvaro Jimenez (Portillo) – Jorge Molina. Vezetőedző: Bordalas.

Real Madrid: Casilla – Marcelo (Theo Hernandez), Sergio Ramos, Nacho, Achraf Hakimi – Asensio, Kroos, Marcos Llorente, Lucas Vazquez (Isco) – Cristiano Ronaldo, Benzema (Mayoral). Vezetőedző: Zidane.

Baranyai Balázs