Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A klublegenda edzőként tér vissza Cagliariba

A Cagliari vezetősége tegnap köszönte meg Massimo Rastelli munkáját (részletek itt), mára pedig meg is született a döntés az utódjával kapcsolatban…

vistanet

Diego López a mai napig a szurkolók kedvence (forrás: vistanet)

Aki pedig nem más, mint a Cagliari élő legendája, Diego López. Az uruguayi szakember 1998-ban került játékosként a Cagliari csapatához és 2010-es visszavonulásáig 344-szer viselte a szárd csapat mezét. Ezután a szamárlétrát végigjárva a klub különböző utánpótlás csapatait irányította, majd 2013-ban kapta meg az első csapat irányítását, de a szezon vége előtt nem sokkal menesztették szeretett klubjától. Ezután a Bologna gárdáját irányította a Serie B-ben, de a szezon itt sem sikerült befejeznie. Utolsó csapata a Palermo volt, de 10 forduló után innen is elküldték – más kérdés, hogy a szicíliai csapatot öt (!) szakvezető irányította a legutóbbi évadban, természetesen kiesés lett a vége.

Nem lehet tehát mondani, hogy hatalmas sikerek öveznék Diego López eddigi edzői pályafutását, egy dolog azonban mellette szól, még pedig a szukolók imádata, valamint több korábbi játékostársa (Daniele Conti vezetőként, Andrea Cossu pedig játékosként)  is a klub alkalmazásában áll. A Cagliarira nem vár egyszerű feladat a következő fordulóban, hiszen a Lazio vendégei lesznek, viszont a hétközi fordulóban a Benevento gárdáját fogadják majd, ahol szinte kötelező a három pont megszerzése.

(zp)