Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derbire hangolva – 9.rész: felejthetetlen meccsek a 94/95-ös szezonban

Hétvégén rendezik a Ferencváros – Újpest mérkőzést, mely az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyarországi párharc. A két csapat múltja is erősíti a szurkolók közti rivalizálást. Minden országnak megvan a saját derbije, Magyarországon az a Fradi-Újpest. A következő napokban egy-egy emlékezetes győzelem összefoglalóját tesszük fel a holnapunkra, mindkét csapat szurkolói örömére, illetve bánatára.

1.rész 6-0 2. rész: az utolsó derbi az Albert stadionban 3.rész: egy emlékezetes Jagodics bomba 96-ból
4.rész: fordítás a 90.perc után 5.rész: Tshibuabua a végén döntött 6.rész: és Böde jött
7.rész: Az első lila-fehér siker a Groupama Arénában 8.rész Ötöt egy csapásra

Sorozatunkat kicsit rendhagyó módon folytatjuk, ezúttal egy bajnokságban rendezett mindkét meccset felelevenítjük. Ráadásul az az érdekes helyzet állt elő az 1994-95-ös idényben, hogy mindkét alkalommal a vendég csapat győzött.

Az 1994-95-ös idényben a két csapat futott versenyt egymással a bajnoki címért. Ősszel az Üllői úton az Újpest 3-0 arányban győzte le a Ferencvárost. 16.000 néző előtt, a lila-fehérek a korábbi Fradista Wukovics László két góljának is köszönhetően nyertek.

Újpesten a mostani hétvégéhez hasonlóan nagy érdeklődés előzte meg a derbit. 22.000 néző előtt fogadták a lila-fehérek a Ferencvárost. A vezetést már a meccs elején megszerezte a Fradi, méghozzá Keller József góljával. Az egykori kőkemény balhátvéd pályafutása alatt hat NB I-es gólt szerzett, nem csak ezért volt ez a találat felejthetetlen. Még Lisztes és Páling volt eredményes a vendégektől, az Újpest Kozma István révén a 90.percben szépített. A két kispadon két edzőlegenda ült, Garami József volt az újpestiek trénere, aki a kétezres évek elején a Fradit is irányította. Novák Dezső volt a Fradi edzője, őt se kell bemutatni, fél évvel később első magyar csapatként a BL-be vezette fiait. 1996 nyarán viszont elhagyta a Ferencváros izzó kispadját, hiszen a szurkolók sokáig a távozását követelték, annak ellenére, hogy 1995-ben és 1996-ban is megnyerte a bajnokságot.