Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszaküldi a feladónak az AC Milan a rutinos csatárt? – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan nem fog élni az idény végén opciós jogával rutinos argentin támadója esetében, aki így viharos távozása ellenére visszatérhet jövő nyáron a Juventushoz.

Gonzalo Higuain 2016 nyarán 90 millió euró ellenében igazolt át a Napoli csapatától a Juventushoz, kivívva ezzel előző klubja szurkolóinak örökös haragját. A rutinos argentin csatár két év alatt hiába lőtt 55 gólt az olasz rekordbajnok színeiben, az idei nyári átigazolási időszak alkalmával a Cristiano Ronaldónak való helycsinálás jegyében az AC Milanhoz küldték őt a torinóiak.

A 30 éves támadó előző két klubváltása alkalmával egyaránt kijelentette, hogy nem önszántából hagyta el csapatát, mind a Napoli, mind a Juventus el akarta adni őt, neki nem volt érdemi beleszólása egyik üzletben sem.

Idén nyáron az AC Milan 18 millió euróért szerezte meg őt kölcsönben a torinóiaktól, és a 2018-2019-es évad végén további 36 millióért véglegesen is megvásárolhatnák őt, de a Corriere dello Sport értesülései szerint a Rossonerinek esze ágában sincs ennyi pénzt kifizetni érte, sokkal inkább már Zlatan Ibrahimovic szerződtetésére készülnek.

Higuain egyébiránt az idei szezonban 13 mérkőzés alatt hét gólt szerzett az AC Milan szerelésében, noha az első gólját nehezen szerezte meg, összességében nem lehet panasz a teljesítményére.