Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Immobilét és a Laziót nem lehet megállítani – videóval

A koronavírus miatt több mérkőzést is elhalasztottak az olasz bajnokság (Serie A) 25. fordulójában, de vasárnap délben a második helyezett Lazio pályára léphetett a kieső jelölt Genoa otthonában…

A Lazio a papírformának megfelelően, egy élvezetes mérkőzésen 3-2-re győzött a Genoa ellen. A bajnoki kihívó római gárda több hiányzója ellenére is villámgyorsan megszerezte a vezetést, két perc után Adam Marusic két embert lerázva ugrott ki és bombázott kíméletlenül a léc alá. Ezt követően is a vendégek maradtak lendületben, kisvártatva Caicedo lövését Perin védte bravúrral, majd a játékrész második felében a hazaiak is megérkeztek a mérkőzésbe, de az egyenlítési lehetőségek kimaradtak. A szünet után aztán lecsapott a gólkirály-jelölt, Ciro Immobile szezonbeli 27. góljával duplázta meg a “Sasok” előnyét, ám néhány perccel később célba ért a hazai attak, az előre húzódó Francesco Cassata a 16-os előteréből óriási gólt ragasztott Strakosha ketrecébe. Húsz perccel a vége előtt a Lazio visszaállította a kétgólos különbséget, a csereként beállt Danilo Cataldi pazar szabadrúgásgóllal volt eredményes. A végeredményt Domenico Criscito állította be büntetőből az utolsó percben.

Olaszország északi régióiban sajnos rendkívül súlyos a fertőzésveszély a koronavírus miatt, a járványra való tekintettel az érintett térségekben felfüggesztették a termelési tevékenységet, zárva lesznek a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok, és a sporteseményeket is elhalasztják.

Genoa – Lazio 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Cassata (57.), Criscito (90. – büntetőből) ill. Marusic (2.), Immobile (51.), Cataldi (71.)

 

A 25. forduló eddigi eredménye, további programja

Brescia – Napoli 1-2
Bologna – Udinese 1-1
SPAL – Juventus 1-2
Fiorentina – AC Milan 1-1
Genoa – Lazio 2-3
Atalanta – Sassuolo elhalasztva
Torino – Parma elhalasztva
Hellas Verona – Cagliari elhalasztva
AS Roma – Lecce vasárnap, 18:00
Inter – Sampdoria elhalasztva

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye