Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dárdai a vereség ellenére elégedett

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar szakember újbóli kinevezését követő első mérkőzésén a Hertha BSC csapata vereséget szenvedett a német bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójában…

Dárdai Pál kinevezése után a kiesés elkerüléséért harcoló Hertha BSC csapata kikapott az első mérkőzésén, miután szombat délután 3-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurt ellen. A berliniek a második félidőben a vezetést is megszerezték, és csak a hajrában bekapott két góllal veszítettek, így a találkozó után az egykori magyar szövetségi kapitány sem volt kifejezetten csalódott:

“A vezetés megszerzése után nem voltunk elég tapasztaltak ahhoz, hogy ezt kezelni tudjuk idegenben. Egyébként minden rendben van, leszámítva a végeredményt. A második félidőben látottak kifejezetten tetszettek.”

A 44 éves magyar szakember nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen egy leeresztett, szétesőben lévő csapatok kell felráznia, amely nagy sebességgel száguld lefelé a lejtőn. A Hertha a sereghajtó Schalke legyőzését követően az utolsó négy fordulóban csak egyetlen pontot szerzett alsóházi riválisok ellen, most pedig Dárdaival is kikaptak az élmezőnyt üldöző Frankfurt. Ezeknél a meccseknél csak még nehezebb feladatok várnak a berlini alakulatra, amely a következő hetekben többek közt a Bayern München, az RB Leipzig és a Wolfsburg ellen is pályára fog lépni.

A Hertha a 18 csapatos német élvonalban jelenleg a 14. pozíciót birtokolja, mindössze két-két ponttal megelőzve 15-16. helyen vasárnap egymás ellen fellépő Köln és Bielefeld csapatait.