Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Leipzig is meglógott, kapaszkodnak a Bayernre – videóval!

Miután a Bayern és a Dortmund is megnyerte a maga meccsét, a Leipzigen és a Leverkusenen volt a sor a nagyok közül – ráadásul ez a két csapat egymás ellen léphetett pályára a Bundesliga 19. fordulójában.

Ezekben a napokban akár a bajnoki cím is eldőlhet Németországban, hiszen a Bayern München elkezdte növelni az előnyét a bajnokság élén – a riválisok pedig többször is botlottak. A Dortmund már jó ideje elengedte a többieket; a Leverkusen a legutóbbi 7 bajnokijából mindössze csak egyet tudott megnyerni; az RB Leipzig pedig legutóbb a Mainz ellen futott bele egy váratlan, ugyanakkor fájdalmas vereségbe. Most azonban egy rangadó keretein belül folytatódhatott a bajnoki hajtóvadászat: Lipcsében a Leverkusen vendégszerepelt.

A három magyar közül csak Gulácsi kapott lehetőséget a kezdőben – Szoboszlai továbbra is sérült, Willi Orbán pedig a kispadon kapott csak helyet. A hazai csapat viszont nem kezdett rosszul: az első negyed órában valamivel aktívabbak voltak és akadt pár kisebb lehetőségük is. A lendület azonban idővel elfogyott és az első félidő nagy részében kiegyenlített játékot láthattunk. A kapuk nem sűrűn forogtak veszélyben – mondhatni a játék taktikai jellege dominált. A Gyógyszergyáriak viszont a szünethez közeledve egyre jobbnak tűntek és szinte már a játék irányítását is átvették. Gól azonban nem született az első játékrészben.

A fordulás után is hasonlóan visszafogottan indult a játék. Az egyedüli újdonság egyedül az volt, hogy az RB Leipzig élni tudott egy korai lehetőségével. Egy szép akció végén Dani Olmo passza után lőtt kapásból Nkunku, a blokkról azonban visszapattant hozzá a labda, amit ügyesen tartott meg és aztán hatalmas gólt lőtt. Ezzel pedig átszakadt egy gát és jóval kedvezőbb helyzetbe került a hazai csapat. A gól jót tett a meccsnek. A Bayer nem lehetett olyan konzervatív mint előtte, a lipcseiek pedig bátran támadtak a második góljukért. A Leverkusen játékosai kissé megilletődtek és hosszú percekig csak keresgélték önmagukat a pályán. Ezt kihasználva a Leipzig akár le is zárhatta volna a meccset: egy óra elteltével Sorloth találta el a kapufát, majd a kipattanót Olmo durrantotta mellé. Ez tipikusan olyan helyzet volt, aminek az elpuskázása később visszaüthet.

A folytatásban viszont nem támadt fel a Leverkusen. Peter Bosz együttese nem tudott mint kezdeni ellenfelével, a Leipzig ugyanis nagyon szépen rá tudott ülni a találkozóra. A 88. percben ugyan Gulácsinak is be kellett mutatnia egy bravúrt, de összességében nem forgott veszélyben a hazai győzelem. Így a Bayern előnye továbbra is 7 pont az RB Leipzig előtt, viszont a harmadik helyezett Frankfurt 5 pontra került a lipcseiektől. Az első két csapat tehát meglógni látszik a táblázat élén.

RB Leipzig – Bayer Leverkusen 1-0
G.: Nkunku (51.)

A 19. forduló eredményei és programja

Szombat
Bayern München – Hoffenheim 4-1
Borussia Dortmund – Augsburg 3-1
Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 2-1
Union Berlin – Borussia Mönchengladbach 1-1
Werder Bremen – Schalke 04 1-1
RB Leipzig – Bayer Leverkusen 1-0

Vasárnap
15:30 1. FC Köln – Arminia Bielefeld (tv: Sport 1)
18:00 Wolfsburg – Freiburg (tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása