Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Budapesten rendezhetnek BL-nyolcaddöntő(ke)t – sajtóhír

A közelmúltban többször is beszámoltunk róla, hogy erősen kérdésessé váltak bizonyos Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők helyszínei, miután egyes európai országok Nagy-Britanniával szemben beutazási korlátozásokat vezettek be…

Leipzig-Liverpoolés az Atlético Madrid-Chelsea mérkőzések helyszíne körül merültek fel valós kételyek, miután mind Németországban, mind pedig Spanyolország hatósági korlátozást vezettek be a Nagy-Britanniával való beutazásra, mely alól a labdarúgócsapatok sem élvezhetnek kivételt.

Mint ismeretes, a két országban szigorú beutazási tilalom van érvényben azokra a területekre, ahol megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő mutációja, ezért a szigetországból sem Németországba, sem Spanyolországba nem lehet eljutni.

Egybehangzó médiaértesülések szerint a fenti két párosításra az érintett pályaválasztó csapatok már javában keresik a lehetséges új helyszínt. Több francia forrás például a Puskás Arénát is lehetségesnek tartja arra, hogy otthont adjon legalább az egyik semleges pályára kényszerülő mérkőzésnek, miután a budapesti stadion jelesre vizsgázott az UEFA szemében a már a járvány alatti korlátozások idején megrendezett Európai Szuperkupa-döntőben. Antonio Ruiz, spanyol újságíró egy sportműsorban elmondta, hogy az Atlético meccse ügyében a Monacói Hercegséggel és Magyarországgal megkezdődtek egyeztetések, tehát a II. Lajos Stadion vagy a Puskás Aréna jöhet szóba póthelyszínként.

A fenti két párharc mellett a Borussia Mönchengladbach és a Manchester City nyolcaddöntője is veszélybe került, a hírek szerint a német klub Dániában rendezné meg a hazai összecsapását.