Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szuperliga: “Senkit nem fognak kizárni sehonnan!”

Amióta bejelentették az Európai Szuperliga megalapítását, alaposan felkavarták az álló vizet, az UEFA kizárással fenyegette meg a szervezethez csatlakozó csapatokat, játékosokat…

 

Az Európai Szuperliga (ESL) elnöke, Florentino Pérez viszont kedélyesen nevetgélt az UEFA fenyegetőzésén, és teljesen biztos benne, hogy senkit sehonnan nem zárhatnak ki:

“Minden játékos nyugodt lehet, mert senkit nem fognak kizárni attól, ha csatlakozik a Szuperligához. Nem történhet meg. A Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea sem fog kizárásra kerülni a Bajnokok Ligájából, mint ahogyan a hazai bajnokságokból sem zárhatják ki egyetlen csapatunkat sem. Ezt garantálhatom, száz százalékig biztos vagyok benne. Nem történhet meg, mert a törvény bennünket véd.”

A veterán sportvezető reagált az UEFA-elnök, Aleksandar Ceferin szavaira, melyben a sorozathoz csatlakozókat árulónak nevezte:

“Elfogadhatatlan, ahogyan az UEFA elnöke Andrea Agnelliről beszélt. Őrület, hogy valaki így beszélhet egy olyan csapat elnökéről, mint a Juventus. Elfogadhatatlan a hozzáállása, az UEFA-nak váltania kell, nem akarunk ilyen elnököt, aki a többieket sértegeti, fenyegeti. Miért nem lehet nyilvános az UEFA-elnök fizetése? Miért kell mindenki másnak csökkentenie a fizetését a világjárvány miatt? Sokkal nagyobb átláthatóságra lenne szükségünk. Tudjuk, hogy mennyit keres például LeBron James, de fogalmunk sincs az UEFA-elnök fizetéséről…”

Emelett Pérez megerősítette, hogy készek tárgyalni az UEFA-val: „nem lesz zárt liga, ez nem igaz. Aki elnyeri az öt kvalifikációs hely egyikét, együtt játszhat a világ legjobb csapataival. Ahogy a nyilatkozatunkban meg is fogalmaztuk, tárgyalni fogunk az UEFA-val, de ha nem jutunk egyezségre, akkor sem hátrálunk meg. Ha ők várni akarnak 2024-ig a Bajnokok Ligája megreformálásával, akkor várjanak. Mi nem fogunk várni senkire, mert a Szuperligára szükségünk van.”

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőől csatlakozna.

Az UEFA elnöke kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.

Az új versenysorozat lebonyolításáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.