Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Mezőkövesden nyert a Fehérvár – eredmények

A Mezőkövesd zsinórban negyedik bajnokiját vesztette el, a Fehérvár sorozatban harmadik győzelmét aratta. A Paks immár négy bajnoki óta veretlen, míg a Honvéd most már csak négy ponttal van a már kieső helyen álló Diósgyőr előtt.

A Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, a 13. percben Vutov góljával vezetést is szerzett Pintér Attila csapata (1-0). Hat perccel később ismét a hazaiak veszélyeztettek, de Katanec fejesét védte Kovács. A kövesdiek jól védekeztek, a Fehérvár pedig sok hibával játszott. A 28. percben aztán a vendégek is próbálkoztak, de Houri lövése elkerülte a kaput. Ezután átvette az irányítást Szabics Imre csapata, de nem jött össze az egyenlítés az első félidőben. A második játékrész már jobban alakult a fehérváriak számára, az 59. percben Bamgboye góljával egyenlítettek a vendégek (1-1). A 65. percben pedig a vezetést is megszerezte a Vidi, Dárdai Palkó talált be (1-2). A 80. percben növelhette volna előnyét a Fehérvár, de Bolla lövését védte Szappanos. A hajrában nem tudott igazi fölényt kialakítani a Mezőkövesd, sőt a 93. percben Szabó Levente zárta le a mérkőzést az első NB I-es góljával, így megszerezte a három pontot a MOL Fehérvár.

Mezőkövesd – MOL Fehérvár 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Vutov (13.), ill. Bamgboye (59.), Dárdai (65.), Szabó (93.)

Mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, az első percben Batik mentett Sajbán elől, két perccel később pedig, a paksiak kapuja előtt alakult ki helyzet, Balogh Norbert lövését védte Hegedüs. A 8. percben ismét a Paks próbálkozott, Hahn lövése a kapufát találta el. Ezután kicsit visszavettek a csapatok, de a 34. percben megtört a jég, Hahn megszerezte a vezetést a paksiaknak (1-0). Öt perccel később már kettővel vezetett a Paks, Balogh Balázs lőtt a bal alsóba (2-0). A második félidő elején szépíthetett volna a Honvéd, de Gazdag lövése nem talált kaput. A hajrában ismét Gazdag, majd Bőle próbálkozott, de egyikük sem talált kaput, így a Paks otthon tartotta a három pontot.

Paks – Budapest Honvéd 2-0 (2-0)
Gólszerzők:
Hahn (34.), Balogh (39.), ill. 

A 30. forduló eredményei:

Kedd:
Zalaegerszeg – Budafok 5-0
Ferencváros – Újpest 3-0

Szerda:
MTK Budapest – Kisvárda 0-1
DVTK – Puskás Akadémia 2-1
Mezőkövesd – MOL Fehérvár 1-3
Paks – Honvéd 2-0

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: