Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben győzött és újra BL-helyen a Napoli – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es kiírásának utolsó előtti, 37. fordulójának vasárnap déli programjában a BL-indulásért harcoló Napoli a középmezőnyben tanyázó Fiorentina otthonában vendégeskedett…

 

A Napoli csapata két második félidei találattal, 2-0 arányban hozta a kötelező győzelmet a Fiorentina vendégeként. A találkozót kisebb meglepetésre a házigazdák kezdték jobban, a gólfelelős Vlahovic találatát azonban les miatt érvénytelenítették. Az első félidő második felében fokozatosan vette át az irányítást a Partenopei, és több ígéretes lehetősége is volt a vezetés megszerzésére, Insigne járt a legközelebb a gólhoz, szabadrúgása azonban a keresztlécet találta el. A szünet után Politano lövését bravúrral védte a Fior kapusa, majd alig tíz perc elteltével büntetőhöz jutottak a vendégek, Lorenzo Insigne gyengén helyezett kísérletét azonban Terracciano kapus hárítani tudta, ám a kipattanót a nápolyiak csapatkapitánya értékesítette. Egyre bátrabban játszottak a vendégek, kisvártatva egy remek ellentámadás végén Insigne ismét kapufát lőtt. A játékrész derekánál újabb találat formájában mutatkozott meg a Napoli fölénye, Insigne előkészítéséből Piotr Zielinski egy megpattanó lövéssel volt eredményes. A hátralévő játékidőben már nem történt jelentős változás, két góljával a Napoli biztosan döntötte el a három pont sorsát.

A Fiorentinával is hírbe hozott Gennaro Gattuso csapata ezzel egy ponttal visszaelőzte a szombaton diadalmaskodó Juventust, és jelenleg harmadik helyen áll a bajnokságban.

Fiorentina – Napoli 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Insigne (56.), Zielinski (67.)

 

A 37. forduló eredményei és további programja

Szombat:
Genoa 3-4 Atalanta

Spezia 4-1 Torino
Juventus 3-2 Inter
AS Roma 2-0 Lazio

Vasárnap:
Fiorentina 0–2 Napoli
15:00 Benevento – Crotone (Tv. Digi Sport 3)
15:00 Udinese – Sampdoria (Tv: Digi Sport 1)
18:00 Parma – Sassuolo (Tv: Digi Sport 2)
20:45 AC Milan – Cagliari (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
20:45 Verona – Bologna

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye