Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: a korai búcsú ellenére is büszke Cristiano Ronaldo

 

Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott csapatkapitánya annak ellenére is büszke a csapatára, hogy címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúztak az Európa-bajnokságon.

(Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images)

Portugália vasárnap Sevillában 1-0-ra kikapott a világranglistát vezető belgáktól. Ronaldo hétfőn a közösségi oldalán gratulált a belga válogatottnak, és sok sikert kívánt a versenyben maradt csapatoknak.

„Ami pedig minket illet, még erősebben térünk majd vissza. Nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, a vártnál hamarabb estünk ki. Ennek ellenére büszkék lehetünk, minden tőlünk telhetőt elkövettünk, hogy megvédjük a címünket. A csapat bebizonyította, hogy még sok örömet fog szerezni Portugáliának” – írta instagram-oldalán az ötszörös aranylabdás támadó.

Portugália a magyarok elleni 3-0-ás győzelemmel kezdte az Eb-t, majd Münchenben 4-2-re kikapott a németektől, aztán 2-2-es döntetlent játszott a világbajnok franciákkal. Ronaldo öt góllal zárta az Eb-t, amellyel egyelőre vezeti a góllövőlistát. A portugál csillag a rajt előtt még holtversenyben volt az Eb-k történetének legeredményesebb játékosa a kilencgólos Michel Platinivel, idei öt találatával azonban megdöntötte a francia támadó rekordját. Ronaldo ráadásul a nemzeti együttesben már 109 gólnál jár, amellyel utolérte a világrekordot tartó iráni Ali Daeit.