Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem bírt egymással a Fehérvár és a Puskás Akadémia

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, hetedik fordulója szombaton további három mérkőzéssel folytatódott tovább…

 

A nap első mérkőzésén az MTK Budapest egy kései szerencsés góllal aratott 1-0-s győzelmet a Mezőkövesd ellen. Az első félidőben a kék-fehérek domináltak és Grozav előtt több komoly gólszerzési lehetőség is kihasználatlanul maradt. A szünet után azonban egyre jobban felbátorodtak a vendégek, és egy óra játék elteltével büntetőhöz is jutottak, Mijatovic azonban kivédte Jurina próbálkozását. Ezt követően némileg csendesebben telt a mérkőzés, kevés helyzettel, és amikor már úgy tűnt, hogy a felek megbékélnek a gól nélküli döntetlennel, akkor a hazaiak bevitték a győztes gólt, miután a felszabadítani igyekvő Baki pont eltalálta a kiugró Bojan Miovskit, akinek lábáról a kapuban kötött ki a játékszer, így az MTK végül otthon tudta tartani mindhárom pontot.

MTK Budapest – Mezőkövesd 1-0 (0-0)
Gólszerző: Miovski (90.), ill.

 

A felszálló ágban lévő Budapest Honvéd tovább folytatva menetelését, 4-2-re nyert az újonc Gyirmót otthonában. A fővárosiak a kezdetektől fogva kapujukhoz szegezték a hazaiakat, és a nagy nyomásnak hamar meglett az eredménye: a 12. percben egy szöglet utáni lecsorgó labdát az előre húzódó Tamás Krisztián pofozott be közelről a kapuba. (0-1) Pár perccel később azonban a Gyirmót ugyancsak egy szöglet után egalizált, Simon András a rövid saroknál gyönyörűen csúsztatott a hosszúba. (1-1) Nem sok idő telt el, és a gólváltásban ismét a Honvéd jött: a 21. minutumban egy gyors ellentámadás végén Nagy Dominik remek lövése talált utat magának a rövid sarokba. (1-2) Néhány pillanattal később ráadásul a Honvéd újból betalált, amikor egy bal oldali bejátszást a szerb gólgyáros Nenad Lukic fejelt be. (1-3) A házigazda ezt követően némileg rendezni tudta sorokat és a szünetig már nem kaptak újabb gólt, de a fordulást követően nem sokkal Nenad Lukic újból betalált egy nagyszerű lefordulást követően. (1-4) A félidő első góljára ismét gyorsan reagáltak a hazaiak, Zeke bejátszásából Simon András ezúttal is fejjel tudott eredményes lenni. (2-4) A folytatásban a Honvéd jobban figyelt a védekezésről és mindvégig magabiztosan kézben tartva, két gól különbséggel megnyerte az eseménydús összecsapást. A piros-feketék a negyedik helyre kapaszkodtak fel, a Gyirmót továbbra is nyeretlenül sereghajtó.

Gyirmót – Budapest Honvéd 2-4 (1-3)
Gólszerzők: Simon A. (15., 52.), ill. Tamás K. (12.), Nagy D. (21.), Lukic (24., 48.)

 

Óriási csatában játszott egymással 0-0-s döntetlent a nap rangadóján a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia együttese. Kiegyenlített küzdelemben vette kezdetét a találkozó, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, eleinte inkább a felcsútiak előtt. A játékrész derekánál Kozák egy gyönyörű fejessel a kapufát is eltalálta, az ígéretesebb helyzeteket rendre a vendégek tudták kidolgozni. A mozgalmasabb kezdés után némileg ellaposodott a találkozó, s 0-0 volt az állás az első 45 perc végeztével. A szünet után némileg fordult a játék képe, és a hazaiak próbálkoztak többet, de jobbára csak egymás hibáiból éltek a csapatok, a helyzetek azonban rendre kihasználatlanul maradtak. A második etap derekánál van Nieff kiállításával a Puskás tíz emberre fogyatkozott, a hazaiak azonban hiába rohamoztak a győztes gólért, minden erőfeszítésük ellenére nem jártak sikerrel. Be kellett érniük a gól nélküli döntetlennel, így a két csapat továbbra is egymással azonos pontszámmal, tíz-tíz egységgel áll a középmezőnyben.

MOL Fehérvár – Puskás Akadémia 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: ill. van Nieff (66.)

A 7. forduló menetrendje

Péntek:
ZTE – Paks 2-5

Szombat:
MTK – Mezőkövesd 1-0
Gyirmót – Budapest Honvéd 2-4
MOL Fehérvár – Puskás Akadémia 0-0

Vasárnap:
14:15: Kisvárda – Debrecen (Tv: M4 Sport+)
17:00: Ferencváros – Újpest (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye