Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Országot válthat a Bundesliga magyar légiósa – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint könnyen lehet, hogy már a januári átigazolási időszak alkalmával klubot és országot válthat a német bajnokság (Bundesliga) újoncában légióskodó magyar támadó…

A csakfoci.hu ciprusi forrásokra hivatkozva arról tesz említést, hogy a 13-szoros ciprusi bajnok Anorthosis Famagusta együttese a téli átigazolási időszakban a Bochum csapatában játszó magyar támadóval, Novothny Somával erősítené meg csatársorát.

A 27 esztendős labdarúgó tavaly a másodosztályban két gólt szerzett a német klub színeiben, az aktuális kiírásban pedig hat találkozón jutott részfeladatokhoz a Bundesligában, s eddig egyetlen találatot jegyzett, amikor november 6-án a Hoffenheim 2-0-s legyőzése alkalmával volt eredményes. Novothny korábban légiósként olasz alacsonyabb osztályú együttesekben, valamint a dél-koreai bajnokságban fordult meg.

“Télen egy átigazolási szakasz mindig különleges. Kevés játékos van a piacon, senki sem érhető el ingyen, inkább a kölcsönök lehetőségéről esik több szó. Vannak olyan játékosaink is, akiket eddig nem sokat használtunk, határozott ötleteink vannak. De a szünet rövid, ezt figyelembe kell venni, tehát olyan játékosokra van szükségünk, akiket gyorsan be tudunk építeni. Január elején a dolgok ismét mozgásba lendülnek, ez teszi különlegessé az átigazolási időszakot. Meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak” – nyilatkozta korábban a Bochum sportigazgatója, Sebastian Schindzielorz.

A ciprusi sajtó szerint nem lesz egyszerű feladat Novothny megszerzése, mivel állítólag több külföldi csapat is szívesen látná soraiban az Újpest és a Diósgyőr egykori támadóját.