Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai akár már a hétvégén játszhat

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott kiválósága izomsérülése miatt kényszerült kihagyni az RB Leipzig legutóbbi német bajnoki mérkőzését…

(Photo by Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

Noha eleinte súlyosabb sérülésről írtak, később az RB Leipzig csapatának hivatalos közleményéből kiderült, hogy Szoboszlai Dominik combjában nem történt szalag-szakadás, így a napokban már külön edzésmunkát végezhetett, és minden esélye megvan arra, hogy csapata soron következő bajnokiján pályára lépjen.

A 21 esztendős magyar válogatott középpályás egy évvel ezelőtt igazolt a német klubhoz, azonban az elmúlt idény második felében korábbi, makacs térdsérülése miatt egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára. A 2021-2022-es szezon során 18 bajnoki mérkőzésen négy, összességében pedig 24 tétmeccsen nyolc találat fűződött a nevéhez.

Az RB Leipzig idénybeli első idegenbeli sikere után 19 forduló alatt szerzett 28 pontjával a Bundesliga 18 csapatos mezőnyének hetedik helyét foglalja el. A csapat a következő fordulóban vasárnap délután a gyengélkedő Wolfsburg ellen léphet pályára hazai környezetben.