Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolási körkép – A nap legfontosabb hírei – Január 30.

Üdvözöljük minden kedves Olvasónkat! A Fociclub.hu csapata a téli átigazolási időszakban is minden este elhozza a legfrissebb és legfontosabb hivatalos bejelentéseket, transzferhíreket és pletykákat, így mindig első kézből értesülhetsz a játékoskeringről és klubváltásokról. Tarts velünk minden este Átigazolási körképünkkel, ahol összegyűjtjük neked a nap transzferhíreit, de cikkünk 19:00 és 20:30 között is folyamatosan frissül kollégáink jóvoltából. Ha velünk tartasz, akkor nem maradsz le semmiről!

HIVATALOS BEJELENTÉSEK:

Bayer Leverkusen: Az olasz bajnokságban (Serie A) a bennmaradásért küzdő Genoa a szombati napon erősítette meg, hogy kölcsönvette a Bayer Leverkusen középpályását, Nadiem Amirit, akinek végleges megvásárlására az idény végén bizonyos körülmények közt opciós joga lehet. Bővebben ITT!

River Plate: River Plate a szombati napon megerősítette, hogy a következő másfél évre kölcsönvette az MLS-ben szereplő Atlanta Unitedtől a tehetséges argentin szélsőt, Ezequiel BarcótBővebben ITT!

Szaúdi-Arábia: A szaúdi Al Hilal csapata bejelentette, hogy a következő másfél évre megállapodást kötött a helyi Al Shabab gárdájától érkező rutinos támadóval, Odion Ighalóval. Bővebben ITT!

Liverpool: Liverpool a vasárnapi napon hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy megszerezte az FC Portótól a kolumbiai szélső, Luis Díaz játékjogát. Bővebben ITT!

Newcastle: Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle hivatalos közleményén keresztül tudatta, hogy leigazolta az Olympique Lyon brazil válogatott középpályását, Bruno Guimaraest. Bővebben ITT!

HÍREK, PLETYKÁK:

Barcelona: Sky Sports információi szerint a Barcelona csapatánál már számításba sem vett Ousmane Dembélé előbb vagy utóbb az angol bajnokságban (Premier League) fogja folytatni karrierjét. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy valamelyik szigetországi klub lecsap-e rá a hétfő esti határidőig, vagy nyáron ingyen igazolhatják majd le, de hamarosan ez is kiderülhet. Bővebben ITT!

Fiorentina: Football Italia információi szerint a Fiorentina arra készül, hogy közös megegyezéssel felbontsa a szebb napokat is látott Aleksandr Kokorin szerződését, miután az orosz támadó képtelen volt bármit is mutatni a klub színeiben. Bővebben ITT!

Everton: Frank Lampard több mint egy év után kaphat ismét menedzseri megbízást az angol bajnokságban. A 43 éves szakember angol sajtóhírek szerint megállapodott az Evertonnal. Fabrizio Romano is megerősítette az információt, hozzátéve, már ma bejelenthetik a korábbi Chelsea-mester kinevezését. Bővebben ITT!

Juventus: Sky Sport Italia értesülései szerint megszületett a megállapodás, így a Tottenham összesen 60 millió euró ellenében szerezheti meg a Juventus keretében már létszámfelettinek számító középpályások, Dejan Kulusevski és Rodrigo Bentancur játékjogát. A várakozások szerint mindkét igazolást már vasárnap bejelenthetik. Bővebben ITT!

Burnley: Sajtóértesülések szerint az angol bajnokságban jelenleg sereghajtó Burnley orvosi vizsgálatra várja a holland válogatott csatárát, Wout Werghorstot. Bővebben ITT!

Brentford: Fabrizio Romano beszámolói szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford továbbra is azon dolgozik, hogy tető alá hozhassa a visszatérésre készülő Christian Eriksen leigazolását. Bővebben ITT!

Inter: Football Italia helyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Inter csapata megállapodott Marcelo Brozovic lejáró szerződése megújításáról. Az értesülések szerint a középpályás új megállapodása 2026-ig szól, a játékos alapbére évi 6 millió euró lesz, amely bónuszokkal a 7 milliót is elérheti. Bővebben ITT!

Manchester United: Crystal Palace felvette a kapcsolatot a Manchester United illetékeseivel Phil Jones átigazolását illetően. Bővebben ITT!

Brighton: Yves Bissoumaért három klub is komoly ajánlattal jelentkezett, így az Aston Villa, a Tottenham és a Manchester United is versenyben van a középpályás játékjogáért. Bővebben ITT!

Tottenham: A francia Téléfoot újságírója, Julian Maynard információi szerint a Tottenham középpályása, Tanguy Ndombelé még ma este Franciaországba repül, és visszatér kölcsönbe korábbi klubjához, az Olympique Lyonhoz. A játékos holnap át fog esni az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és még a piac lezárása előtt be is jelenthetik, de még a kölcsön részleteiről zajlanak a tárgyalások. Bővebben ITT!

Everton: Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, Frank Lampard egyre közelebb áll ahhoz, hogy az Everton kispadján kapjon helyet az elkövetkezendő napokban, így az angol sajtó heves találgatásokba kezdett, hogy az angol szakember milyen kívánságlistával állt elő a liverpooli klub vezetőségénél. Bővebben ITT!

A téli transzferidőszak általában csendesebb nyári társánál, azonban így is tartogathat még bombameglepetéseket. A csapatok leggyakoribb célja ilyenkor, hogy a szezon hátralévő részére megerősítsék a keretüket, de több esetben az is megtörténhet, hogy csak a szezon felénél tudják megszerezni a már korábban kiszemelt játékosokat a klubok. Cikkünk második felében “felrajzoljuk”, az öt legerősebb bajnokság élcsapatainak átigazolási térképét. Ki, honnan, hova és mennyiért szerződött?! Listánk minden nap frissül, egészen az átigazolási szezon végéig.

Arsenal

Érkezők: –

Távozók: Sead Kolasinac (Marseille – ingyen), Calum Chambers (Aston Villa – ingyen), Ainsley Maitland-Niles (AS Roma – kölcsön), Pablo Marí (Udinese – kölcsön)

Chelsea

Érkezők: –

Távozók: –

Leicester

Érkezők: –

Távozók: Filip Benkovic (Udinese – ingyen)

Liverpool

Érkezők: Luis Díaz (FC Porto – 45 millió)

Távozók: –

Manchester City

Érkezők: –

Távozók: Ferran Torres (Barcelona – 55 millió euró)

Manchester United

Érkezők: –

Távozók: Axel Tuanzebe (Napoli – kölcsön), Anthony Martial (Sevilla – kölcsön), Amad Diallo (Rangers – kölcsön)

Tottenham Hotspur

Érkezők: –

Távozók: –

FC Barcelona

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen), Adama Traoré (Wolverhampton – kölcsön, opciós vételi joggal)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön), Yusuf Demir (Rapid Wien – kölcsönből vissza)

Real Madrid

Érkezők: –

Távozók: –

Atlético Madrid

Érkezők: Daniel Wass (Valencia – 2,7 millió)

Távozók: Kieran Trippier (Newcastle United – 15 millió)

Sevilla

Érkezők: Jesus Corona (FC Porto – 3 millió), Anthony Martial (Manchester United – kölcsön)

Távozók: Ibrahim Amadou (Metz – ingyen), Óscar Rodríguez (Getafe – kölcsön), Oussama Idrissi (Cádiz – kölcsön)

Inter

Érkezők: Robin Gosens (Atalanta – kölcsön), Felipe Caicedo (Genoa – kölcsön)

Távozók: Christian Eriksen (? – ingyen), Martín Satriano (Brest – kölcsön), Stefano Sensi (Sampdoria – kölcsön)

AC Milan

Érkezők: Marko Lazetic (Crvena zvezda – 4 millió), Antonio Mirante (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Kerkez Milos (AZ Alkmaar, 1,7 millió), Andrea Conti (Sampdoria – ?), Pietro Pellegri (Monaco – kölcsönből vissza, onnan Torino – kölcsön)

Juventus

Érkezők: Dusan Vlahovic (Fiorentina – 81,6 millió)

Távozók: Mohamed Iharraten (Ajax – kölcsön)

Napoli

Érkezők: Axel Tuanzebe (Manchester United – kölcsön)

Távozók: Konstantinos Manolas (Olympiacos – 2,5 millió), Amin Younes (Al-Ettifaq – ingyen)

Atalanta

Érkezők: Jérémie Boga (Sassuolo – kölcsön)

Távozók: Matteo Lovato (Cagliari – kölcsön), Robin Gosens (Inter – kölcsön), Roberto Piccoli (Genoa – kölcsön)

AS Roma

Érkezők: Ainsley Maitland-Niles (Arsenal – kölcsön), Sergio Oliveira (FC Porto – kölcsön)

Távozók: Federico Fazio (Salernitana – ingyen), Borja Mayoral (Getafe – kölcsön), Gonzalo Villar (Getafe – kölcsön), Riccardo Calafiori (Genoa – kölcsön), Robin Olsen (Aston Villa – kölcsön), Bryan Reynolds (Kortrijk – kölcsön), Riccardo Ciervo (Sassuolo – kölcsön)

Bayern München

Érkezők: –

Távozók: Michael Cuisance (Venezia – 4 millió)

Borussia Dortmund

Érkezők: –

Távozók: Ansgar Knauff (Eintracht Frankfurt – kölcsön)

RB Leipzig

Érkezők: –

Távozók: Marcelo Saracchi (? – ingyen), Brian Brobbey (Ajax – kölcsön), Ilaix Moriba (Valencia – kölcsön)

PSG

Érkezők: –

Távozók: Rafinha (Real Sociedad – kölcsön), Sergio Rico (Mallorca – kölcsön)

Marseille

Érkezők: Cédric Bakambu (Beijing Guoan – ingyen), Sead Kolasinac (Arsenal – ingyen)

Távozók: Dario Benedetto (Boca Juniors – 3 millió), Jordan Amavi (Nice – kölcsön)

Lyon

Érkezők: –

Távozók: Marcelo (Bordeaux – ingyen), Bruno Guimarães (Newcastle – 42,1 millió)

Monaco

Érkezők: Vanderson (Grémio – 11 millió)

Távozók: Wilson Isidor (Lokomotiv Moszkva – 3,5 millió), Pietro Pellegri (Torino – kölcsön)

Téli piaczárási időpontok a nagyvilágban:
Anglia: január 31, 23 óra
Spanyolország: január 31, 23 óra
Olaszország: január 31, 19 óra
Németország: január 31, 17 óra
Franciaország: január 31, 23 óra
Hollandia: január 31, 23 óra
Portugália: február 2, 23 óra
Törökország: február 8, 19 óra
Oroszország: február 22, 19 óra
Magyarország: február 14, éjfél

* Átigazolási listánk nem tartalmazza azokat a kölcsönszerződéseket, melyek nem különösebben befolyásolják a klubok életét. Ezen kritérium alapján nem tüntetjük fel azokat a játékosokat, akik kölcsönből jöttek vissza, újból kölcsön lettek adva, vagy a klub kötelékébe tartoztak, de játékpercük alig volt. Kivétel, ha egy mellőzött játékosnak nagyobb neve van a piacon.

** A lista frissítve: 2022.01.30. (20:00)