Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a tabella élére ugrott a Puskás Akadémia

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) első tavaszi, 18. fordulójában három mérkőzés maradt a vasárnapi napra, melyek közül a várva várt derbi előtt két meccset bonyolítottak le a délutáni órákban…

 

A forduló élmezőnybeli rangadóján a Puskás Akadémia 1-0-ra felülmúlta a MOL Fehérvár csapatát a Pancho Arénában. A Fejér megyei szomszédvárak egymás elleni összecsapásának első félidejében inkább a hazaiak alakítottak ki több helyzetet, Kozákék azonban képtelenek voltak igazán veszélyesek lenni Kovács ketrece előtt. A fordulást követően a vendégek játszottak aktívabban, Kodro egymaga több komoly lehetőséget is elpuskázott. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a második etap derekánál az ukrán Artem Favorov fejesével a felcsútiak kerültek lépéselőnybe. A Vidi a hátralévő időben hiába próbált dominálni, azonban kísérleteik kimerültek az erőlködésben, kósza lehetőségeiket Markek kapus biztosan hatástalanította. Győzelmével a Puskás a Fradi esti fellépéséig biztosan az NB I élére állt, míg a Fehérvár a negyedik helyen tanyázik.

Puskás Akadémia – MOL Fehérvár 1-0 (0-0)
Gólszerző: Favorov (67.), ill.

A vasárnapi játéknap második mérkőzésén a Mezőkövesd és az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott egymással egy-egy félidők elején esett találatnak köszönhetően. A találkozó elején a házigazda szerezte meg az előnyt Babati Benjámin találatával, melyre a fővárosiak részéről a szünet utáni percekben szintén egy frissen igazolt csatár, Futács Márkó válaszolt. Az egyenlítést követően a mezőnyben jobbára a Zsóry akarat érvényesült, azonban gólt képtelenek voltak szerezni. A találkozó hajrájában mindkét csapat kapufáig jutott, előbb a vendégek részéről Miovski, majd hazai oldalon Lukic állt közel a győztes gólhoz, amely azonban nem akart megszületni. A pontosztozkodást követően a matyóföldiek hatodikok a bajnokságban, az MTK maradt sereghajtó.

Mezőkövesd – MTK Budapest 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Babati (9.), ill. Futács (50.)

A 18. forduló eredményei és további programja

Szombat:
Paks 3-2 Zalaegerszeg
Debreceni VSC 0-0 Kisvárda
Budapest Honvéd 0-1 Gyirmót

Vasárnap:
Puskás Akadémia – MOL Fehérvár 1-0
Mezőkövesd – MTK Budapest 1-1
20:00 Újpest – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye