Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bognár György visszatért korábbi csapatához – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Paks vezetőedzője visszatért az általa egykor játékosként is erősített csapathoz, melynél a szakmai munkáért fog felelni…

 

Az MTK Budapest csapata a hétfő délutáni órákban erősítette meg, hogy Bognár György visszatér a kék-fehérekhez, és a jövőben a másodosztályba kiesett csapat szakmai igazgatója lesz.

Bognár 1987-ben labdarúgóként tagja volt a 29 év után ismét bajnoki címet szerző kék-fehér csapatnak. Vezetőedzőként korábban már irányította az MTK-t, 2001-ben egy Ferencváros elleni 5-2-es sikerrel debütált a csapat kispadján. Bognár az elmúlt időszakban a Paksi FC-t irányította, sikeresen. 2021-ben előbb a játékosok, majd a klubtulajdonosok szavazatai alapján választották meg az Év edzőjének. A legutóbbi bajnoki szezonban toronymagasan az általa irányított paksi csapat szerezte a legtöbb gólt, együttesével a jó bajnoki szereplés mellett bejutott a Magyar Kupa-döntőjébe is.

A legutóbb Pakson dolgozó szakember szakmai igazgatóként érkezik az MTK-hoz, átfogó feladatköre részeként ő felügyeli majd a felnőtt csapatnál, az NB III-as és az U19-es együttesnél folyó szakmai munkát is, természetesen a csapatok mellett dolgozó szakmai stábokkal karöltve. A felnőtt együttes mellett dolgozó szakmai stábról folynak az egyeztetések, hamarosan véglegessé válik a névsor.

Az MTK arról is tájékoztatást adott, hogy az idény hajrájában az első csapatot irányító Horváth Dáviddal hosszútávú szerződést kötöttek, és a továbbiakban az NB III-ban szereplő második csapatot fogja irányítani. A klub egykori kiváló játékosa, Kanta József pedig a felnőtt együttes stábjához csatlakozik.