Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern csaphat le a Liverpool távozójára – sajtóhír

A Liverpool csapatától távozni készülő rutinos támadó a német sajtóhírek szerint kizárólag a Bayern München csapatában folytathatja pályafutását…

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

A Sport Bild értesülései szerint a Liverpool csapatától távozó Sadio Mané minden bizonnyal a Bayern München játékosa lehet. Ugyanakkor az átigazolásának feltételei még nem tisztázottak, hiszen a “vörösök” legalább 50 millió eurót kérnek érte, míg egyes híresztelések szerint a bajorok “csak” 30 milliót hajlandóak fizetni.

A 30 éves szenegáli válogatott támadó 2016-os leigazolása óta 269 mérkőzésen 120 gólt szerzett a Pool szerelésében. Mané a legutóbbi idényben is alaposan kitett magáért, hiszen a bajnokságban 34 meccsen 16 találatot jegyzett, miközben minden sorozatot figyelembe véve 51 fellépés alatt 23-szor volt eredményes. Az idei góltermésénél hatékonyabb eddig csak a 2018-2019-es kiírásban volt, amikor 26 találatig jutott. Mané korábban a Southampton, a Red Bull Salzburg és a Metz csapataiban futballozott.

A rutinos támadó a két évvel ezelőtti ezüstérmét követően idén Afrikai Nemzetek Kupája-győztes lett hazája nemzeti csapatával. Mané 2012 óta 89 mérkőzésen 29 gólt szállított a szenegáli válogatott tagjaként.

Mané megszerzése iránt a Bayern mellett a Paris Saint-Germain csapata mutat érdeklődést, de még nem dőlt el, hogy melyik klub mezében fogja folytatni pályafutását.

A bajorok azért keresnek új támadót, mert a klub által is kiszemelt Erling Haaland a Manchester City játékosa lett, míg első számú gólgyárosuk, Robert Lewandowski a távozását kérte a csapattól.