Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol középpályást szerződtetett a PSG – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Paris Saint-Germain megerősítette a régóta kiszemelt spanyol középpályás érkezését…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Paris Saint-Germain csapata a kedd késő esti órákban jelentette be, hogy öt évre szóló megállapodást kötött a Napoli együttesétől érkező Fabián Ruízzal. A hírek szerint a spanyol középpályásért 23 millió eurót fizetnek előző klubjának.

A 26 esztendős labdarúgó 2018 nyarán a Real Betis együttesétől került a nápolyiakhoz, akik kifizették a játékos szerződésében érvényben lévő 30 millió eurós kivásárlási árat a sevillai zöld-fehérek részére. Ruíz a Partenopei színeiben hamar nélkülözhetetlen alapember lett, eredményes játéka révén pedig számtalan nagyobb csapat érdeklődését is felkeltette. Az elmúlt négy idény alatt minden sorozatot figyelembe véve 166 mérkőzésen 22-szer volt eredményes a klub soraiban. A legutóbbi szezonban 38 találkozón hét találat és öt előkészítést fűződött a nevéhez.

Mivel a középpályás a hírek szerint nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését klubnál, a Napoli közölte vele az eladásának tényét, ellenkező esetben ki kellett volna hagynia a teljes szezont, amíg lejár a kontraktusa. A közelmúltban állítólag a Barcelona és a Real Madrid is érdeklődött a megszerzése iránt.

A PSG a nyári átigazolási időszakban korábban már véglegesítette Nuno Mendest, továbbá megszerezte Vitinha játékjogát, leigazolta Nordi Mukielét és Renato Sanchest, valamint kölcsönvette Hugo Ekitikét a következő szezonra.