Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz Pál: “Ez az eddigi legnagyobb sikerem a csapattal”

A Ferencváros az AS Monaco elleni döntetlennel bebiztosította a csoport első helyét és a tavaszi folytatást az Európa-ligában…

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál az M1 aktuális csatornán beszélt a zöld-fehérek sikereiről, melyet regnálása legnagyobb eredményének tart:

“Ezt még emésztgetni kell. A sorsolás pillanatától tudtuk, hogy borzalmasan nehéz lesz. Azt senki nem gondolta, hogy ilyen helyzetet teremtünk, és csoportlesőként jutunk tovább egy fordulóval a vége előtt.”

Orosz azt emelte ki, hogy a csapat évről évre fejlődik, most már nem „új fiúk”, mert sorozatban ez a negyedik csoportkörös szereplése az együttesnek. Szerinte ez erős mentális tartással vértezte fel a játékosokat, akik nem ijednek meg senkitől, ahogy fogalmazott, ha a Monacóval kell játszani, akkor a Monacóval játszanak.

“Elsődleges feladatunk, hogy most a bajnokság megnyerésére koncentráljunk, mert ilyen sikerekhez meg kell nyerni az OTP Bank Ligát. Az egész magyar futball sikere a Ferencváros jó szereplése.”

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző érdemei kapcsán arról beszélt, hogy bár szigorú ember hírében áll, és tud is az lenni, az orosz szakember tisztában van azzal, hogy nem mindig ez vezet eredményre.

“Ez az eddigi legnagyobb sikerem, amióta az FTC vezérigazgatója vagyok, de ebben irtózatosan kemény tizenegy és fél évünk van benne.”

A Ferencváros automatikusan a legjobb 16 között, a nyolcaddöntőben folytatja szereplését az Európa-ligában, ahol igazi sztárcsapatokkal is találkozhat.