Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi megszólalt középpályása, Pedri sérüléséről

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Barcelona hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel az Európa-liga rájátszásában. A mérkőzés vezéráldozatokkal járt, mivel megsérült a katalán gárda egyik legjobbja, Pedri, most pedig megszólalt erről a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernandez is. 

 (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona középpályása, Pedri megsérült a Manchester United elleni Európa-liga rájátszás első mérkőzésén, és már a meccs első félidejében le kellett őt cserélni. Azóta kiderült, hogy a 20 éves játékos kihagyja a vasárnapi, Cadíz elleni bajnokit, illetve nem lesz ott a Real Madrid ellen március 2-án a Király-kupa elődöntő odavágóján.

A Barca vezetőedzője, Xavi is kifejezte csalódottságát Pedri combsérülése miatt, ami miatt valószínűleg négy hétig lesz harcképtelen a fiatal középpályást.

“Nagyon szerencsétlen eset ez”

– nyilatkozta Xavi a Cadíz elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

“Pedri rendkívül fontos a csapatnak, konkrétan létfontosságú. Ő jelenti a különbséget, diktálja a tempót, a teljesítménye nem evilági. Viszont így több lehetőséget kapnak mások, akiknek készen kell majd állniuk. Reméljük, nem fog annyit hiányozni, mint az előző szezonban.

Xavit a sajtótájékoztatón a Barcelona korrupciógyanús ügyéről is megkérdezték, azonban a katalán szakember ragaszkodik ahhoz, hogy csapata nem akar ezzel foglalkozni.