Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kostic találata elég volt, a Juventus nyerni tudott az Inter otthonában! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának záró mérkőzésén az Inter és a Juventus gárdája csapott össze egymással.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, az Inter lépett fel dominánsabban a mérkőzés első perceitől kezdve, míg a Juventus átadta a területet a hazaiak számára. A találkozó elején Barella volt a legveszélyesebb játékosa a hazaiaknak. A középpályás először a harmadik percben próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de Szczesny hárítani tudta a próbálkozását. A 18. minutumban ismét Barella próbálkozhatott, miután szépen összejátszott Lukakuval, de a lengyel hálóőr eszén ezúttal sem tudott túljárni. A félidő közepén szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Juventus. Rabiot tette ki a labdát a szélen érkező Kostic részére, aki 16 méterről senkitől sem zavartatva kilőtte a hosszú alsót, 0-1! A bekapott gól alaposan megfogta az Intert, amely már nem tudott olyan hatékonyan helyzeteket kialakítani. A 41. percben mégis közel jártak az egyenlítéshez, de Lukaku fejese kevéssel elszállt Szczesny kapuja mellett, így a Juve a szünetre megőrizte egygólos előnyét.

A második játékrészben is hasonló mederben folyt a játék képe, az Inter próbálkozott, de nem igazán tudtak mit kezdeni a Juve stabil védekezésével. A milánóiak elsősorban beadásokkal tudtak operálni, ezeknél azonban vagy a védelem tudott tisztázni, vagy Szczesny jól mozdult ki a kapujából és hatástalanították ezeket a próbálkozásokat. Az első komolyabb lehetőségig a 73. percig kellett várni, amikor a csereként beálló Chiesa próbálkozott meg egy tekeréssel, de a lövése kevéssel elkerülte Onan kapuját. A 77. minutumban Kostic járt közel ahhoz, hogy megszerezze a második találatát, de Mkhitaryan az utolsó pillanatban odaért és blokkolni tudta a lövést, ami így elkerülte a kaput. Az Inter ugyan próbálkozott becsülettel a mérkőzés utolsó percéig, de nem jártak eredménnyel, így a Juve Kostic góljával elhozta a 3 pontot  Giuseppe Meazzából!

Inter – Juventus 0-1 (0-1)
Helyszín:
Stadio Giuseppe Meazza Vezette: D. Chiffi
Gólszerző:
ill. Kostic (23.)
Sárga lapok: Barella (30.), D’Ambrosio (90+7.), Brozovic (90+7.) ill. Gatti (31.), Rabiot (71.), Danilo (88.), Paredes (90+1.)
Kiállítás: D’Ambrosio (90+7.) ill. Paredes (90+7.)

Inter: Onana – Acerbi, de Vrij, Darmian (Correa 79.) – Dimarco (D’Ambrosio 63.), Calhanoglu, Brozovic, Barella (Mkhitaryan 63.), Dumfries (Bellanova 83.) – Martinez, Lukaku (Dzeko 79.)  Vezetőedző: Simone Inzaghi

Juventus: Szczesny – Bremer, Gatti, Danilo – De Sciglio (Cuadrado 75.), Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic – Soule (Chiesa 67., Paredes 83.) – Vlahovic Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei:

Péntek:
Sassuolo – Spezia 1-0
Atalanta – Empoli 2-1

Szombat:
Monza – Cremonese 1-1
Salernitana – Bologna 2-2
Udinese – AC Milan 3-1

Vasárnap:
Sampdoria – Hellas Verona 3-1
Fiorentina – Lecce 1-0
Torino – Napoli 0-4
Lazio – AS Roma 1-0
Inter – Juventus 0-1

A bajnokság aktuális állása: