Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vasas: “Kondás Elemér elvesztette az öltözőt”

A Budafok 3-0-ra legyőzte a Vasast a MOL Magyar Kupa elődöntőjében, melyet követően az angyalföldiek menesztették vezetőedzőjüket…

A kupakiesés után a Vasas menesztette vezetőedzőjét, Kondás Elemért a posztjáról, utódjával kapcsolatban később ígértek tájékoztatást. Az angyalföldiek sportigazgatója, Nagy Miklós a Kossuth Rádióban beszélt a döntés hátteréről:

“Az öltözőt fokozatosan veszíti el egy edző. Az MK-elődöntő egy folyamat kicsúcsosodása volt. A mérkőzés után egyértelműen éreztem, hogy elvesztette az öltözőt, ezért született meg a döntés ma reggel.”

A sportvezető elárulta, nem feltétlenül bánta meg, hogy a március végi válogatott szünetben megerősítették a posztján Kondást. Megfogalmazása szerint azt szerették volna érzékeltetni, hogy nem csak edzőkérdésről van szó, illetve nem szokványos módon közelítettek egy ilyen gödörből, vagy negatív spirálból való kikerüléshez, mivel nem csupán az edzőre akarták a felelősséget terhelni.

“Előfordulhat, ha előbb váltunk, akkor változás állhatott volna be a csapat játékában, de tudjuk, hogy a sportban és úgy általában az életben a ha nem játszik. Tehát nem tudhatjuk, mi lett volna akkor, ha hamarabb váltunk. Nem akarunk kapkodni, inkább megfontolt döntést szeretnénk hozni. Nem hiszem, hogy a bajnokság állását tekintve gyors, elhamarkodott döntést kellene hozni. Vasárnap a Honvéd ellen még nem lesz új vezetőedző” – jegyezte meg a sportigazgató.

A Vasas az NB I utolsó helyén jelenleg 8 ponttal van lemaradva a tabellán az utolsó bennmaradó helyet birtokló MOL Fehérvártól, így meglehetősen reménytelen a helyzete a szezon hajrájára.