Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: megvették a Lyon tehetséges védőjét Gvardiol pótlására! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Lyon tehetséges középhátvédjét, Castello Lukebát.

(Photo by Vasile Mihai-Antonio/Getty Images)

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, miszerint az RB Leipzig gárdája Castello Lukeba megszerzésével tervezi pótolni a 90 millió euró ellenében a Manchester Cityhez szerződő Josko Gvardiolt. A német klub ugyanis a mai nap folyamán hivatalos oldalán bejelentette a 20 éves futballista szerződtetését, akiért a transfermarkt adatai szerint 30 millió eurót fizettek, de ez az összeg különböző bónuszok teljesülése esetén még további 5 millió euróval emelkedhet. Lukeba 2021 nyarán került fel a Lyon felnőttei közé, de az itt eltöltött két szezonja alatt rögtön kulcsfigurájává vált a csapatnak, amit jól mutat, hogy a két év alatt mintegy 6000 játékpercet töltött a pályán. A hivatalos bejelentést követően az alábbiakat mondta a friss szerzemény:

Nagyon boldog vagyok, hogy az RB Leipzighez szerződtem, mivel mindig is szerettem volna kipróbálni magam a Bundesligában. Ismerve a Leipzig múltját és a projektjét rögtön tudtam, hogy a karrierem szempontjából az egyik legjobb helyre kerülök. A következő héten már kezdetét veszi a bajnoki küzdelem, így gyorsan be kell illeszkednem, de már alig várom, hogy pályára léphessek a csapat színeiben!

Castello Lukeba a francia klub színeiben összesen 68 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt szerzett. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a 23-as számú mezt fogja viselni.