Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NL: egy pontot szerzett idegenben a magyar válogatott

A magyar női válogatott a legutóbbi mérkőzésén Észak-Írországba látogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában…

A magyar női válogatott a hazai 3-2-es siker után kedd este 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként Belfastban. A magyar csapat az első félidőben jelentős fölényben játszott, de a helyzeteit képtelen volt értékesíteni. A második játékrész elején tíz perc után Zeller Dóra szögletből tekerte a hálóba anélkül, hogy bárki más hozzáért volna. A vezetés ellenére a magyar válogatott továbbra is dominált, azonban az északírek Danielle Maxwell lövésével bő tíz perccel a vége előtt kiegyenlítettek. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de nem született újabb találat, így döntetlenre végződött a találkozó.

Észak-Írország – Magyarország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Maxvell (79.), ill. Zeller (56.)

“Az első félidőben 75%-ban birtokoltuk a labdát, jól játszottunk, de nem használtuk eléggé a széleket, a hazaiak pedig középen jól védekeztek, és volt pár veszélyes kontrájuk. A fordulás után megérdemelten szereztünk vezetést, de a végén kiadtuk a kezünkből az irányítást, ezért összességében nem tartom rossz eredménynek a döntetlent. Sikeres hetet zártunk, örülök, hogy két mérkőzésen négy pontot sikerült szereznünk az északírek ellen” – nyilatkozta a találkozó után Margret Kratz szövetségi kapitány.

A magyar válogatott öt pontjával továbbra is a második helyet foglalja el a csoport Írország mögött. December 1-jén éppen a hibátlan Írország lesz a következő ellenfél idegenben.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore