Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: remizett egymással a PSV Eindhoven és a Borussia Dortmund – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján a PSV Eindhoven otthonában 1-1-es döntetlent játszott a Borussia Dortmund.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A Dortmund számára nem kezdődött túl jól a mérkőzés, ugyanis a bemelegítés utolsó pillanataiban megsérült a csapat első számú kapusa Kobel, így Meyer kapott a kezdőben helyet. A találkozó első 20 percében nagyon tapogatóztak a felek és kisebb lehetőségek kialakultak mindkét oldalon, a hazaiak részéről Tillman, a vendégekéről Füllkrug szerezhetett volna vezetést, de egyikőjük sem célzott túl jól. A 24. percben azonban megszerzi a vezetést a BVB, az ellenfél térfelén szereztek labdát, majd két gyors passzt követően Malen kapta meg a labdát Sabitzertől, a holland csatár pedig kétszer megtolta, majd erőből kilőtte a rövid felsőt, de ehhez kellett az is, hogy Dest lábán megpattanva felgyorsuljon a labda. Az első félidében még mindkét oldalt akadtak kisebb helyzetek, viszont már újabb gól nem született.

A második játékrészben korán kiegyenlít a PSV Eindhoven, Hummels szabálytalanságát követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Luuk de Jong értékesített az 56. percben. Ezt követően inkább a Dortmundnak voltak apróbb lehetőségei, Malen és Wolf szerezhettek volna vezetést a vendégeknek, de előbbi nem talált kaput, utóbbi próbálkozását pedig Benítez kapus hárítani tudta. A találkozó így 1-1-es döntetlennel ért véget és még minden teljesen nyitott maradt a visszavágóra, amit két hét múlva rendeznek meg.

PSV Eindhoven – Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
Helyszín: Philips Stadion (Eindhoven), Vezette: S. Jovanovic (szerb)
Gólszerzők: Luuk de Jong (56. – büntetőből) ill. Malen (24.)
Sárga lap: Lozano (22.) ill. Maatsen (42.), Schlotterbeck (45+1.)
Kiállítás:ill.

PSV Eindhoven: Benítez – Teze, Schouten, Boscagli (Odispo 90.), Dest – Tillman, Veerman, Saibari (Mauri Junior 83.)- Bakayoko, Luuk de Jong, Lozano (Pepi 75.). Vezetőedző: Peter Bosz

Borussia Dortmund: Meyer – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Malen (Ozcan 82.), Reus (Brandt 62.), Sancho (Wolf 68.) – Füllkrug (Moukoko 82.). Vezetőedző: Edin Terzic

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntők odavágóinak eredményei és további programja:
02.13. Kedd:
FC Köbenhavn – Manchester City 1-3
RB Leipzig – Real Madrid 0-1

02.14. Szerda:
Lazio – Bayern München 1-0
Paris Saint-Germain – Real Sociedad 2-0

02.20. Kedd:
Inter – Atlético Madrid 1-0
PSV Eindhoven – Borussia Dortmund 1-1

02.21. Szerda:
21:00 FC Porto – Arsenal
21:00 Napoli – Barcelona