Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Arteta szerint nem az Arsenal a favorit a Bayern München ellen

Kedd este Londonban lép pályára a Bayern München csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Arsenal ellen. Az angolok menedzsere, Miker Arteta reagált azokra az üzenetekre, miszerint ők lennének a párharc favoritjai. 

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta szerint szerint “irrelevánsak” azok az állítások, amelyek szerint az angol csapat a favorit a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős összecsapás előtt.

Az Arsenal kedden a Premier League listavezetőjeként fogadja a Bayernt az Emirates Stadionban. A német bajnok a Bundesligában zsinórban több mérkőzést is elvesztett, és most már szinte eldőlt, hogy a 2011/12-es szezon óta először nem sikerül megnyerniük a bajnokságot. Éppen ezért Bayern München sportigazgatója, Max Eberl emiatt az Arsenalt nevezte favoritnak, amire Arteta is reagált.

“Megértem ezeket az észrevételeket, azonban ez számunkra lényegtelen, hiszen olyan teljesítményt kell nyújtanunk, hogy legyőzzünk egy kivételes egyéniségekkel rendelkező, kiváló és kivételes csapatot. Ki kell érdemelnünk a jogot arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ők egy top csapat. Nagy rajongója, nagy csodálója vagyok Thomas Tuchelnek, a csapatainak, annak, ahogyan felállnak és játszanak, amit közvetítenek. Sokat tanultam tőle, és ha megnézzük a Bayernt, ha mélyen elemezzük őket, akkor látjuk, hogy miért topcsapat. Nagyon jól felkészültünk, és úgy kell alakítanunk a játékunkat, ahogy mi akarjuk. Ha ezt megtesszük, akkor van esélyünk a győzelemre.”

Az Arsenal ked este 21:00-kor lép pályára az Emirates stadionban a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.