Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BBC vs MSN: Immáron nem csak hatékonyabb, eredményesebb is a Barca triója!

Egy héttel korábban létrehoztunk egy a statisztikákon alapuló táblázatot, melyben összehasonlítottuk a BBC és az MSN, avagy a Real Madrid és a Barca támadótriójának idei teljesítményét. Akkor megállapíthattuk, hogy a Messi-Suarez-Neymar trió hatékonyabb, míg a Benzema-Bale-Cristiano Ronaldo eredményesebb. A hétvégén utóbbi statisztika is megfordult, nézzük mi történt, hogyan alakultak a dolgok. 

BBC-vs-MSN-Real-Madrid-vs-Barcelona-640x335

Mindegyik játékos esetében három mutatót nézünk, a szezonban lejátszott meccsek száma, a szerzett gólok és gólpasszok aránya. Ezáltal egyénenként és a trióra kivetítve is kapunk egy képet, ezáltal pedig eredményességben és hatékonyságban összevethető a két támadósor. Kiemeljük, hogy ezek számok, statisztikák, nem tisztünk eldönteni, hogy melyik a jobb trió, így inkább a kész tényekre hagyatkozunk és leszögezzük, hogy zseniális játékosokról van szó.

A gólokat és gólpasszokat összevetve kapunk egy összesített pontszámot, melyet ha elosztunk a z összesített meccsszámmal egy hatékonysági átlagot kapunk. Ezen átlaga már múlt héten is jobb volt a katalánoknak, a felek között a hétvégén pedig tovább nőtt a különbség, míg az eredményességben is fordulat ütött be.

A Real Madrid és Cristiano Ronaldo kisebb hullámvölgyet él meg, míg a katalánok a csapat élén Messivel szárnyalnak. A Levante elleni hétvégi 5-0-ás győzelem során Messi 3 gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott, míg Neymar és Suarez is eredményes tudott lenni. A túloldalon Benzema jegyzett egy gólt Ronaldo pedig egy gólpasszt. Ennek tükrében a két trió a szerzett gólok tekintetében döntetlenre áll, az eredményességet pedig a kiosztott asszisztok billentik az MSN javára.

Szerdán, tehát ma a Bajnokok Ligájában vitézkedhet a Real Madrid, míg jövő héten a Barca is sorra kerül. Ezen felül pedig ott lesz a hétvégi bajnoki forduló. Jövő héten újfent jelentkezünk azt követően, miután a katalánok is túl lesznek soros BL párharcuk első felvonásán.

dfsr

Őszi Ádám