Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Egy álmom válhat valóra…” – exkluzív interjú

Egy új kaland közepébe csöppent Sallói Dániel! A nemrég még az Amerikai Egyesült Államokban légióskoda támadó immáron az NB I-es debütálásra készül, s büszke arra, hogy lila-fehér mezt viselhet. A hétvégén pedig egy álma válhat valóra. Dani a FociClub.hu-nak adott exkluzív nyilatkozatot.

11666135_1098304256864372_7136986054516230850_n

Legutoljára amikor beszéltünk, még az Egyesült Államokban voltál, Indianapolisból tartottál Kansas City felé, hogy aztán repülőre ülj és Franciaországon, keresztül megékezzél Belgiumba az Újpest edzőtáborába. Mozgalmas nyár ez a számodra, kétségtelen.

– Milyen volt a búcsú a Sportingnál?
– Nagyon szomorú volt a búcsú, hiszen nagyon jól éreztem magam. Követjük egymást csapattársaimmal és barátaimmal, és majd idővel meg is látogatjuk egymást. Rengeteget fejlődtem és sokat köszönhetek Urbányi Istvánnak és a Sportingnak.

– Hogyan fogadtak az új társak?
– Mindenki nagyon befogadó volt. Kedvesek a csapattársaim akik közül párat már ismertem is régebbről. Támogatnak, segítenek úgyhogy nem hiszem hogy lesz bármilyen jellegű gond a jövőben. Úgy érzem a megfelelő csapathoz szerződtem.

– A belga bajnok Gent ellen a második félidőben léptél pályára, ez volt a debütálásod az Újpestben. Végül főszerepet játszottál a győztes gólnál. A Sint-Truiden ellen aztán kezdő voltál, sőt,  gólt is szereztél! Miként emlékszel vissza erre a két meccsre?
–  Nagyon vártam már, hogy pályára léphessek az Újpest színeiben és úgy gondolom, hogy a lehető legjobban sikerült. Szerintem ezen a két meccsen sőt az egész edzőtábor alatt jó benyomást tettem az edzői stábra. Remélem minél több játéklehetőséget kapok majd Nebojsa Vignjevictől.

11224015_1483593825266983_3361727805427815300_n

– Összességében milyen volt a belgiumi edzőtábor?
– Nagyon tetszett az edzőtábor. Sikerült megismernem a csapattársakat és az edzőket. Remek edzéseink voltak és az edzőmeccsek jól sikerültek. Megtapasztalhattam milyen egy NBI-es csapatban játszani és hogy milyen profizmus van.

– Hétvégén a Paks elleni bajnokival megkezdődik a szezon. Mire számítasz, ez lesz az NB I-es debütálásod időpontja?
– Igen, úgy érzem meg fogom kapni a bizalmat. Egy álmom válna valóra ha a Szuszában debütálhatnék, hiszen kisgyerekkorom óta ezért dolgozom.

– Mi az amit vársz a 2015/16-os szezontól?
– Minél több játéklehetőséget szeretnék kapni és megragadni a keretben az év során. Rengeteg tapasztalatot szeretnék gyűjteni és kihozni magamból a maximumot, hiszen ez csak rajtam múlik, a körülmények megvannak. Csapat szinten nem beszéltünk még célokról, majd a szezon közben kialakul egy reális cél.

Őszi Ádám