Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 11.rész: Vinicius Galvao

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas
2. Robson de Souza (brazil) Nagykőrösi Kinizsi
3. Sadjo Haman (kameruni) Csetény
4. Samuel Ellis Ato (ghánai) Toponár
5. Eugene Fomumbod (kameruni) Toponár
6. Henry Etiosa Odia (nigériai) Internationale CDF

7. Christian Ebala (kameruni) Kecskemét – Hetényegyháza
8. Yannick Mbengomo (kameruni) STC Salgótarján
9. Egejuru Godslove (nigériai) Iváncsa

10. Volodimir Ovszijenko (ukrajnai magyar) Fehérgyarmat

16006_viniciusrangado.hu

Vinicius Galvao óriási tehetségként érkezett Magyarországra 2008 tavaszán, méghozzá Debrecenbe. A Cívis városban óriási várakozás előzte meg a leigazolását, hiszen azt várták tőle, hogy ő fogja megoldani hosszú ideig a debreceni csatárproblémákat. Mára kiderült, hogy ez nem így történt, hiszen a Szabolcs-Szatmár – Bereg Megyei I. osztályban rugdossa a gólokat.

1989.08.12-én született. Ott is járta végig a szamárlétrát a különböző csapatoknál, de érdekes módon, a transfermarkt.de adatbázisában első csapataként a Debrecen szerepel. A 2007/08-as szezonban a Loki NB III-as csapatában játszott, ahol is 11 bajnokin 1 gólt lőtt. A “Kis Loki” meg is nyerte a harmadosztály küzdelmeit, s ekkor elindultak az NB II-ben. 2008/09-ben az 22/4-es másodosztályú mutató mellett, már az NB I-ben is bemutatkozhatott ráadásul éppen góllal a Siófok ellen, s az idény végére 6/1-es eredménnyel zárt. 2009/10-ben 19/5-ös NB II-es és 6/-NB I-es szezont futott. 2010/11-ben csak az NB II-ben kapott lehetőséget, igaz a 24 meccsen 0 gólja nem is mutatta azt, hogy az NB I-ben játszania kellene. 2011/12 őszén már megmutatott megint valamit csatártehetségéből, hiszen 14 találkozón 5 találatával felhívta a figyelmét a másodosztályban mindig meghatározó szerepet betöltő Nyíregyházánál. Viszont Szabolcsban megint csalódást keltő teljesítményt nyújtott, 14 meccsen 1 góljával nem mutatott rá arra, hogy marasztalni kellene. Vissza is tért a Lokihoz. 2012/13 -as idényben a Kaposvár elleni 1-0-ás vereség alkalmával 14 perc erejéig újra magára ölthette a Loki első csapatának mezét, majd a második csapatnál két meccsen két gól (igaz azt mind a kettőt az Orosháza elleni találkozón érte el) után kölcsönvette a Csákvár. Bognár György csapatánál 25 meccsen 3 gól, s kiesés. Vissza is küldték a feladónak. A Lokinál viszont úgy gondolták, hogy kölcsönadják ezúttal a fiókcsapatnak a Létavértesnek az NB III-ba. Vinicius 28/14-es mutatója jól is hangzik, ha nem tesszük hozzá, hogy az NB III-ban érte el, s légiósként nem biztos, hogy ebben az osztályban kellene játszania. A Létavértes a szezon után fel is jutott, de Szima Gábor úgy gondolta, hogy a továbbiakban nem pénzeli a kisváros csapatát, meg is szűntek azóta. Vinicius visszatért Debrecenbe, de már nem marasztalták. A brazil játékos közben családot alapított a környéken, úgyhogy itt akart maradni. 2016 tavaszán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei I.osztályban szereplő Ibrány csapatához került. Tavasszal még csak 14 bajnokin lépett pályára (13-szor csereként) 1 gólt szerzett. Az idei idényben ezt a teljesítményt megismételte eddig, hiszen 13 bajnokin lépett pályára (itt már mindig kezdett) s újból 1 gólnál jár.

Vinicius Galvao ördöngös cseleit anno megszerették a Loki hívek, de nem jött ki a benne rejlő tehetség. Miután családot alapított, valószínű ő sem fog már Magyarországról elköltözni, egyben profi pályafutását is befejezettnek tekinthetjük.

101906_med_viniciusVinicius Leal Galvao
Született: 1989.08.12
Nemzetisége: brazil
Profi magyar klubjai: Debrecen (NB I), DVSC -DEAC, Nyíregyháza, Csákvár (NB II)
Jelenlegi klubja: Ibrány (Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei elsőosztály)

Endrődi Dávid