Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schweinsteiger: “Ibra bölcsen döntene, ha Amerikába igazolna”

Bastian Schweinsteiger, a Chicago Fire 32 esztendős német labdarúgója 2017 januárjában igazolt az amerikai első osztályba, és már két gólt szerzett új csapata színeiben. A váltást bevált húzásnak tartja a világbajnok játékos, és szerinte akad még egy klasszis Manchesterben, akitől jó döntés lenne az MLS-be szerződni.

4221D17EA0384C88AFFA7967C00E977AIbrahimovic (fotó: manutd.com)

Azt nem lehetne mondani, hogy Bastian Schweinsteiger manchesteri futballkarrierje elsöprő sikertörténet lenne, ugyanakkor egy zseniális játékosról beszélünk, aki télen döntött, és meglépte a szükségszerűt: távozott az Old Traffordról, és a tengerentúlra utazott, ahol a Chicago Fire-nél futballozik.

A napokban a német Sport1 interjúvolta meg “Schweinit”, és neki szegezte a kérdést, el tudná-e képzelni a Manchester United veterán csatárát, Zlatan Ibrahimovicot az amerikai ligában?

“Teljes mértékben” – bólintott a felvetésre Schweinsteiger. – “A hozzá hasonló játékosok nagyon fontosak lennének az MLS számára, szóval remek döntés lenne tőle. Egy igazi profi, és komoly minőséget képvisel a futballpályán.”

Ibrahimovic a napokban súlyos sérülést szenvedett, az Európa-liga negyeddöntőjében a térde sínylett meg egy felugrás utáni leérkezést. Ennek következtében kihagyja a szezon hátralévő részét, és lévén 35 esztendős, távozását is rebesgetik. Annak ellenére, hogy az MU-ban házi gólkirály, és remekül futballozik. Eligazolását különösen akkor valószínűsítik néhányan, ha a “vörös ördögök” lemaradnak a Bajnokok Ligája-indulásról.

“Egy kicsit talán hivalkodó, és néha úgy érzem, direkt csinálja ezt, de játékosként biztosan az egyik legjobb, akivel valaha együtt futballoztam” – mondja a Manchester és a Bayern München korábbi klasszisa, Schweinsteiger. – “Remekül lát a pályán, és lenyűgözött engem.”

Szerző: Draskovics Tamás