Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Tizenegy játékos, akik megjárták a Juvét és a Monacot!

Mint ismert, holnap egymásnak feszül a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Massimiliano Allegri által irányított Juventus és a Leonardo Jardim vezette AS Monaco. Nos, ennek apropóján összegyűjtöttük azon futballistákat, akik pályafutásuk során mindkét csapatban megfordultak. 

Juve_vs_Monaco2

1. David Trezeguet: A legendás francia támadó először az AS Monacot járhatta meg. A hercegségi alakulathoz 1995 nyarán, mindössze 18 esztendősen került. Első éveiben elvétve jutott szóhoz a Monaco együttesénél, alapemberré pedig a 1997/1998-as idény folyamán vált. A csapatot egészen 2000 nyaráig erősítette, melynek színeiben 124 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 62 alkalommal volt eredményes. David Trezeguet innen került a Juventus kötelékébe, a torinói alakulat 23 millió euró ellenében kaparintotta meg az ifjú támadót. Bár a Monaco gárdájánál is ért el szép eredményeket, ott is meghatározó embernek számított, viszont a két csapat közül egyértelműen a Juventus színeiben vált legendás futballistává, legalábbis klubszinten. Az “öreg hölgynél” egészen 2010 nyaráig rúghatta a bőrt, a klub iránti elkötelezettségét pedig az mutatja maximálisan, hogy 2006-ban a Serie A-ba való kizárás után nem hagyta el a “zebrákat”. A csapat színeiben minden frontot egybe véve 318 találkozón jutott szóhoz, melyek során 171 alkalommal volt eredményes. 

2. Thierry Henry: A szintén legendás francia támadó először az AS Monacot járhatta meg a két együttes közül. A klub kötelékébe 1992-be került, míg a legjobbak között az 1994/1995-ös idény folyamán mutatkozhatott be. A hercegségieket egészen 1999 januárjáig erősítette. A csapat színeiben 141 tétmérkőzésen jutott szóhoz, melyek során 28 gólt szerzett. Innen került a Juventushoz, ahol csupán fél évet töltött el. A torinói gárda nem tudta kihasználni az ifjú francia támadó képességeit, tehetségét, minden frontot egybe véve 19 találkozón kapott lehetőséget a “zebráknál”, ezeken pedig 3 alkalommal volt eredményes.  

3. Patrice Evra: A még mindig aktív veterán szélső hátvéd szintén először az AS Monaco csapatát erősíthette a két csapat közül. A hercegségiekhez 2002 nyarán, 21 esztendősen került. Evra kezdetektől fogva alapembernek számított az AS Monaco együttesénél, ahol egészen 2006 januárjáig rúgta a bőrt. Minden frontot egybe véve 163 találkozón jutott szóhoz. A Juventushoz ugyebár évekkel később, egészen pontosan 2014 nyarán került. A torinói alakulatot 2016 januárig erősítette az francia hátvéd. Az “öreg hölgy” színeiben 82 tétmérkőzésen lépett pályára. 

4. Lilian Thuram: A legendás francia hátvéd először az AS Monacot járhatta meg. A klub legjobbjai között az 1990/1991-es idényben mutatkozhatott be, majd a következő szezontól alapemberré vált. Az együttest egészen 1996 nyaráig erősítette, melynek színeiben 193 tétmérkőzésen jutott szóhoz. A Juventushoz öt évvel később, azaz 2001 nyarán csatlakozott. A “zebrákat” egészen a 2006-os Serie B-be száműzésig erősítette. Minden frontot egybe véve 204 találkozón lépett pályára az “öreg hölgy” színeiben.

5. Olivier Kapo: A sorban az első labdarúgó, aki először a Juventust járta meg a két együttes közül, igaz egyik életében sem töltötte be hosszabb ideig meghatározó szerepet. A “zebrák” 2004 nyarán igazolták le a francia labdarúgót, a Juvénál a 2004/2005-ös idényben 19 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. A következő szezont az AS Monaco színeiben töltötte kölcsönben, bár ott mondhatni alapembernek számított, viszont a kölcsönszerződés lejárta után nem tért vissza. Minden frontot egybe véve 32 találkozón jutott szóhoz a francia középpályás. 

6. Marco Di Vaio: Az olasz támadó először a Juventus járhatta meg a két klub közül, ahová 2002 nyarán került. A torinói alakulatnál összesen két szezont húzott le. Minden frontot egybe véve 84 találkozón jutott szóhoz az “öreg hölgy” színeiben, melyek során 28 alkalommal volt eredményes. Az AS Monaco kötelékébe 2006 januárjába került, majd 2007 januárjába távozott is. A hercegségieknél 35 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 8 gólt szerzett. 

7. Christian Vieri: A két csapat közül először a Juventus járta meg az olasz támadó, ahol mindössze egy szezont töltött el. Az “öreg hölgyet” 1996/1997-es idény során erősítette. Minden frontot egybe véve 37 találkozón jutott szóhoz, melyek folyamán 14 gólt szerzett. Az AS Monacot pályafutása vége fele járta meg, csupán egy fél évre. A hercegségieknél 11 tétmérkőzésen 5 alkalommal volt eredményes. 

8. Morgan De Sanctis: A jelenleg is aktív veterán portás először a Juventust járta meg, ahová 1997 nyarán került, mindössze 20 esztendősen. Összesen két szezont húzott le a torinói alakulatnál, melynek színeiben 4 találkozón jutott szóhoz. De Sanctis jelenleg az AS Monaco második számú hálóőre, ezidáig minden frontot egybe véve 8 meccsen kapott lehetőséget. 

9. Vladimir Jugovic: A legendás jugoszláv labdarúgó először a Juventust járta meg. A torinói alakulthoz 1995 nyarán került, itt két szezont húzott le, de ez idő alatt alapembernek számított. Minden frontot egybe véve 77 találkozón jutott szóhoz. Az AS Monacohoz 2001-ben került, itt szintén két évet töltött el, de nem számított alapembernek, mindössze 22 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a hercegségieknél. 

10. Rui Barros: A legendás portugál futballista először a Juventust járta meg. A torinói gárda kötelékébe 1988 nyarán került, itt két szezont húzott le. Minden frontot egybe véve 74 találkozón jutott szóhoz az “öreg hölgy” színeiben. Innen igazolt az AS Monacoba, ahol három esztendőt töltött el. A bajnokságban összesen 81 mérkőzésen lépett pályára. 

11. Sergio Almiron: Az argentin futballista először a Juventust járta meg, ahová 2007 nyarán került. Kezdetben úgy tűnt, meghatározó szerepet fog betölteni, ám pár meccs után a háttérbe szorult. Még ebben az idényben került kölcsönbe az AS Monacohoz. Előbbi csapatban minden frontot egybe véve 11 találkozón jutott szóhoz, míg utóbbiban 12 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. 

Németh Boldizsár